Connect with us

Domaće serije

KALKANSKI KRUGOVI 2: Otkrivamo SVE o DRUGOJ sezoni! Evo da li se Žarko Laušević vraća u NASTAVKU!

Dejan postaje opsednut nasleđem o bunaru i kuli, stižu novi junaci

Published

on

Kalkanski krugovi se posle dugo čekanja, napokon vraćaju na male ekrane. Snimanje drugog ciklusa počelo je početkom avgusta, a premijera nas očekuje najverovatnije u prvom delu sledeće godine.

Đorđe Milosavljević, jedan je od najpoznatijih domaćih scenarista po čijim su scenarijima rađeni mnogi nagrađivani popularni domaći filmovi, među kojima su „Paket aranžman„, „Tri palme za dve bitange i ribicu„, „Nebeska udica„, „Točkovi„, „Apsolutnih sto„, „Nataša„, „Ringeraja„, „Mehanizam„, „Jesen stiže, dunjo moja„, „Ustanička ulica„…

Proteklih godina, iz njegovog pera „ističu“ veoma gledane i voljene serije, kao što su „Sva ta ravnica„, „Miris kiše na Balkanu„, „Jagodići„, „Čizmaši„, „Vere i zavere„, „Koreni„, „Preživeti Beograd„, „Švindleri“ i mnoge druge.

U toku je snimanje čak tri nova, različita, a veoma intrigantna TV ostvarenja čiji scenario je potpisao Đorđe Milosavljević – druga sezona serije „Kalkanski krugovi“, nastavak „Tajkuna“ i „Vreme smrti“, prema kapitalnom delu Dobrice Ćosića.

– Te su priče zaista žanrovski-stilski drastično različite i zato je meni kao scenaristi bilo prijatno da idem od jedne do druge, potpuno menjajući pripovedno okruženje, što za scenaristu može da bude i osvežavajuće i ohrabrujuće i izazovno i nagrađujuće. Ipak, sve te priče imaju u sebi nešto dramski slično, možda bi bilo najtačnije reći da se radi o pričama o ljudima koji pokušavaju da se snađu u jednom vremenu i okruženju, koje doživljaju kao strano, pogrešno i neprijateljsko. Preživeti u pogrešnom vremenu, u tuđem veku. To je verovatno i glavna drama našeg vremena. Ili je bar ja vidim tako – poručuje za TV Novosti Milosavljević govoreći o predstojećim TV hitovima, otkrivši i šta nas čeka u novoj sezoni serije “Kalkanski krugovi”.

Djordje-Milosavljevic

– Namera mi je bila da u svakom mogućem smislu, stilskom, žanrovskom, dramskom, pa i produkcijskom, donekle „dignem lestvicu“ i ponudim publici nešto više od onoga što je dobila u prvoj sezoni. Serija ili napreduje ili nazaduje, ne može da stoji na istoj poziciji kao tokom one prethodne sezone. Što se tiče posebno novih „Kalkanskih krugova“, želeo sam da prikažem promenu koja nastupa godinu dana posle događaja opisanih u prvoj sezoni. Odnosi su se promenili, neki likovi su se privremeno odselili, neki novi se, pak, doselili. Što se tiče sama priče, ona svakako ima više misterije i elemenata horora. Ali i porodična drama „Kalkanskih krugova“ se takođe razvila i nešto što je možda izgledao kao samo privremeni nesporazum između roditelja i mlađe generacije, sada postaje ozbiljna drama u kojoj se preispituje njihov odnos i neki ključni životni izbori. Tako ćemo u nastavku videti koliko se dramatično promenio život Velibora Matića (Žarko Laušević), ali i Bora Dolovca (Milutin Mima Karadžić), na primer. Svi oni su prešli „tačku bez povratka“ i ne mogu da vrate svoje živote u pređašnju učmalost – ističe Milosavljević, zadržavši, ipak, najpikantnije detalje o Baba Gubinoj sudbini za sebe.

– Naravno, ne želim da otkrivam priču, to je nešto što treba videti, a ne o tome unapred pročitati. Ono što mogu da kažem jeste da se drastično promenio centralni odnos, između ćerke Mione (Ivana Zečević) i oca Dejana (Vojin Ćetković). Ako smo u prvoj sezoni gledali kako Dejan pokušava da reši Mionine probleme, u sledećoj priči Miona pokušava da pomogne Dejanu, koji je razvio strastvenu, opsesivnu vezanost za magični prostor Zabrana, kao i za bunar i kulu, koje mu je otac ostavio u nasleđe. „Kalkanski krugovi“ su za mene, u svojoj suštini, priča o značaju lične žrtve za opstanak zajednice… I priča se, verujem, kroz sezone dosledno razvija u tom pravcu. Cela serija, u stvari, prati dramski put Mione, koja postaje svesna da ne može da živi izolovano od svojih bližnjih, i da je za njih nekad potrebno priložiti veliku, pa i najtežu žrtvu.

Duhovi – Novi sitkom samo na FOX kanalu

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Foto IMDb Promo FireFly

Izvor Film i TV/TV Novosti

 

Advertisement