Connect with us

Top Story

KALKANSKI KRUGOVI 2: Pogledajte PRVU sliku Vojina Ćetkovića i Ivane Zečević sa snimanja (FOTO)

Evo šta čeka Dejana i Mionu u nastavku hit serije

Published

on

“Kalkanski krugovi 2” uveliko se snimaju, a po svemu sudeći druga sezona, koja će imati deset epizoda, biće podjednako uzbudljiva kao i prva. Autor i scenarista Đorđe Milosavljević kaže da mu je bila namera da u svakom mogućem smislu, stilskom, žanrovskom, dramskom, pa i produkcijskom, podigne lestvicu i ponudi publici nešto više od onoga što je dobila u prvoj sezoni.

– Serija ili napreduje ili nazaduje, ne može da stoji na istoj poziciji kao tokom one prethodne sezone. Što se tiče posebno novih “Kalkanskih krugova”, želeo sam da prikažem promenu koja nastupa godinu dana posle događaja opisanih u prvoj sezoni. Odnosi su se promenili, neki likovi su se privremeno odselili, neki novi se, pak, doselili. Što se tiče sama priče, ona svakako ima više misterije i elemenata horora. Ali i porodična drama “Kalkanskih krugova” se takođe razvila i nešto što je možda izgledao kao samo privremeni nesporazum između roditelja i mlađe generacije, sada postaje ozbiljna drama u kojoj se preispituje njihov odnos i neki ključni životni izbori – poručuje Đorđe Milosavljević.

Tako ćemo u nastavku videti koliko se dramatično promenio život Velibora Matića (Žarko Laušević), ali i Bora Dolovca (Milutin Mima Karadžić). Svi oni su prešli “tačku bez povratka” i ne mogu da vrate svoje živote u pređašnju učmalost. Ipak, najpikantnije detalje o Baba Gubinoj sudbini autor čuva za sebe.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Vojin Cetkovic (@vojin_cetkovic)

– Naravno, ne želim da otkrivam priču, to je nešto što treba videti, a ne o tome unapred pročitati. Ono što mogu da kažem jeste da se drastično promenio centralni odnos, između ćerke Mione (Ivana Zečević) i oca Dejana (Vojin Ćetković). Ako smo u prvoj sezoni gledali kako Dejan pokušava da reši Mionine probleme, u sledećoj priči Miona pokušava da pomogne Dejanu, koji je razvio strastvenu, opsesivnu vezanost za magični prostor Zabrana, kao i za bunar i kulu, koje mu je otac ostavio u nasleđe. “Kalkanski krugovi” su za mene, u svojoj suštini, priča o značaju lične žrtve za opstanak zajednice… I priča se, verujem, kroz sezone dosledno razvija u tom pravcu. Cela serija, u stvari, prati dramski put Mione, koja postaje svesna da ne može da živi izolovano od svojih bližnjih, i da je za njih nekad potrebno priložiti veliku, pa i najtežu žrtvu – poručio je Milosavljević.

BONUS VIDEO: EVROPA ODOZGO: SRBIJA (Europe From Above S4 ep 1 Serbia) 18. SEPTEMBRA na kanalu NATIONAL GEOGRAPHIC

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Promo

Advertisement