Connect with us

Intervjui

“KLAN 2”: Aleksandar Dimitrijević i Nedim Nezirović PORUČUJU – MI NE PRAVIMO HEROJE OD KRIMINALACA!

Šok i Paša otkrivaju šta nas čeka u drugoj sezoni popularne krimi serije

Published

on

Klan-2-Aleksandar-Dimitrijevic-i-Nedim-Nezirovic

Prva sezona krimi serije izazvala je veliku pažnju publike, a od 1. oktobra na Prvom programu RTS-a počinje “Klan 2” u kojem će glavni likovi Šok i Paša nastaviti uspon mafijaškog klana. Njih tumače glumci Aleksandar Dimitrijević i Nedim Nezirović.

Nedim navodi da su drugu sezonu željno iščekivali i da ona donosi brojne obrte koji su ih još tokom čitanja scenarija iznenadili.

– Druga sezona serije se razlikuje od prve, radnja scenarija se menja, reditelj i dramaturg nude neki novi uvod u već poznatu priču sa dubljim dramatičnim tonom. Glavni likovi doživljavaju drugačije stvari koje će publici biti interesantne – istakao je Nedim.

Aleksandar Dimitrijević smatra da ovu seriju od drugih sa sličnom tematikom razlikuje dubina kojom se ona bavi likovima i samom temom.

Klan-2-Aleksandar-Dimitrijevic

Klan 2: Aleksandar Dimitrijević

– Seriju vrši jednu duboku analizu ljudi iz mafijaškog kruga bez bilo kakvog ulepšavanja priče. Mislim da smo za ovih dve i po godine izneli te likove u svim situacijama i napravili priču iz više uglova, ona nije jednostrana – objasnio je Aleksandar.

Mimo komike i žanra koji je ovdašnjoj publici dobro poznat, Nedim ističe da je za njega najbitnije bilo i to što serija ima neku vrstu edukativnog karaktera.

– Ona nudi drugačiji uvid u priču, iz drugog ugla posmatra te likove i ne pravi ih herojima. Svaka epizoda se završava sa neki otvorenim pitanjem za gledaoce – otkrio je Nedim Nezirović.

Obojica se slažu da je priprema likova bila prilično zahtevna. Iako su okolnosti koje serija obrađuje veoma drugačije od onoga što je njima blisko u svakodnevnom životu, polazili su od onoga što imaju u sebi, u emocijama koje su neimonovno doživeli.

Klan-2-Nedim-Nezirovic

Klan 2: Nedim Nezirović

– Od samog starta smo prišli prilično ozbiljno i profesionalno toj pripremi. Sve teškoće smo otklonili u čitajućim probama, u postavljanju likova sa rediteljem. Mnogo smo radili na likovima, onako kako ih je Skerlić zamislio – u kom smeru  i kako će se razvijati. Jako smo zahvalni na toj prilici – ispričao je Aleksandar, a Nedim se nadovezao da su imali tu sreću i privilegiju da pred sobom imaju dobar scenario koja je neka vrsta garancije za uspeh.

Šoka i Pašu u drugoj sezoni očekuje napredak u kriminalnoj hijerarhiji, ali i uspon čitavog klana koji će gledaoci RTS-a, moći da prate od 01. oktobra, svakog vikenda od 20h.

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Foto RTS

Advertisement