Connect with us

Emisije

TUTANKAMONOVA OTROVNA GROBNICA: Dokumentarni serijal na NATIONAL GEOGRAPHIC

Od 6. novembra, nedeljom u 23.00

Published

on

Tutankamonova-otrovna-grobnica

Uzbudljiv dokumentarni mini-serijal “Tutankamonova otrovna grobnica” na kanalu NATIONAL GEOGRAPHIC gledamo od 6. novembra, nedeljom u 23.00.

O kratkom i misterioznom životu mladog egipatskog faraona Tutankamona ne znamo mnogo. Baš zato njegova mumija gotovo čitav vek nema mira… Tutankamonovo telo je lomljeno i sečeno, skenirano, snimano, fotografisano, posmatrano. Iznad njega su se stručnjaci raspravljali, svađali, skidali mu delove kože, poklanjali ga jedni drugima.

Dana 26. novembra 1922, Hauard Karter je došao do najvećeg arheološkog dostignuća u istoriji, otkrivši grobnicu egipatskog faraona Tutankamona prepunu blaga. Međutim, skidanje vela misterije sa Tutankamonove grobnice zasenila je faraonova kletva.

A legenda kaže da su ljudi, koji su pohrlili iz celog sveta da obiđu Tutankamonovu grobnicu, počeli iznenada da umiru. Tada su krenule da se šire priče o faraonovoj kletvi. Da li su one bile slučajne ili su osmišljene kako bi se povećao tiraž novinama? Može li savremena nauka da otkrije istinu iza ove epske legende? O tome govori ovaj dvodelni dokumentarni serijal.

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Promo

Advertisement