Connect with us

Intervjui

“BUNAR”: Igor Đorđević NIJE HTEO da igra u seriji! Evo za kog glumca je pisan RADOMIR i zašto ga nije PRIHVATIO!

Da je ON igrao glavnu ulogu, bio bi to rolerkoster emocija

Published

on

Bunar-Igor-Djordjevic

Posle serije “Koreni” Igor Đorđević postao je miljenik domaćih reditelja. U bioskopima se trenutno prikazuje njegov novi film “Džem od kavijara”, gde mu je partnerka supruga Zorana Bećić, a od ovog vikenda gledamo ga i u novoj domaćoj seriji “Bunar”, koju dramski umetnik potpisuje kao autor.

Zanimljivo je to da glavnu ulogu nije pisao za sebe:

– Glavnu ulogu sam pisao za Žarka Lauševića, a na kraju je pripala meni. Da smo ga i tražili, verujem da ga ne bismo dobili, jer je prezauzet. Na nagovor Gage Antonijevića sam uzeo da igram, ali i rediteljka Maša Nešković mi je govorila isto. Ali stvarno nisam želeo da ja budem taj profesor, jer sam već imao dovoljno veliku tremu što sam napisao scenario i pozvao glumce.

Glumac nerado priznaje da je režirao i neke epizode:

– Odjednom sam se našao u situaciji da režiram Bogdanu Dikliću i Tiki Staniću. Mislim da se tako osećaju i reditelji kad im dođe neki bard glumišta i oni mu kažu: “Ajde sad ubrzajte, ovde stanite”. Glumci iz nekog razloga vole svoje kolege i stalno su me pitali šta želim i šta mi odgovara. Nisam ni slutio koliko će ova serija biti glumačka.

Najdrži deo tokom stvaranja serije bilo mu je pisanje scenarija.

– Najviše sam uživao u pisanju, jer pišem ceo život i pokušavam da sve svoje frustracije stavim na papir, iz čiste higijene, kao što se peru zubi. Pisanje je najviši oblik razmišljanja i koncentracija vam je potrebna za to. Lečim se pisanjem i jeftinije mi je da pišem nego da plaćam psihijatra.

U seriji malu ulogu ima i njegova supruga Zorana Bećić. Jedva ju je, kako kaže, nagovorio da pristane. Čak joj je slao i mejlove. Zorana igra ženu Jugi, koga tumači Nenad Jezdić.

Bunar-serija-Nenad-Jezdic-Zorana-Becic

Bunar: Nenad Jezdić i Zorana Bečić

– Pisao sam ono što bih ja voleo da gledam i vidim. Kod nas su serije postale konfekcijska roba za nedeljnu upotrebu, pogledate i zaboravite. Želeo sam da u svojoj priči prošvercujem Kamija, Dostojevskog i Čehova, a da ne budem nerazumljiv za običnog gledaoca. Publika može da se poveže s tim likovima. Sve možda deluje depresivno, ali to je selo i Šumadija. Rođen sam tamo, pa sam zato i pisao o tom kraju. Glumci su bili bolji od samih Šumadinaca – ističe za Kurir Igor Đorđević.

U seriji igra Radomira, profesora filozofije. On se nakon afere sa studentkinjom, koja je ostala u drugom stanju, povlači u rodno selo u želji da pronađe sebe.

– Krenuo sam od Kamijeve filozofije, koja je zasnovana na tome da li čovek treba da se ubije ili ne. Taj Radomir dolazi na selo i shvata da nije tako lako ubiti se. Skočiš s krova, ali nije dovoljno visok, imaš lekove, ali to će verovatno da te samo uspava i tako dalje…

Na pitanje da li se kroz “Bunar” bori sa ličnim brakom, Igor odgovara:

– Svaki moj lični mrak je pretpostavljam i kolektivni mrak, što bi rekao Karl Gustav Jung.

U seriji “Bunar” publika će videti drim-tim srpskog glumišta. Igor se rado prisetio i anegdote sa snimanja:

– Naterao sam Nikolu Pejakovića da vozi traktor i to jednom rukom. Rekao je da neće više jer se traktor lako prevrne. Ja sam ulazio u bunar i kupao se u njemu.

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Promo

Izvor Kurir

Advertisement