Connect with us

FILM

DERDEVIL: Uzbudljiva akcija na kanalu FOX MOVIES

U nedelju, 13. novembra od 22.00

Published

on

Derdevil

Američki akcioni film, snimljen 2003. godine u režiji Marka Stivena Džonsona – “Derdevil” (Daredevil), koji kanal FOX MOVIES emituje u nedelju, 13. novembra od 22.00, prva je ekranizacija istoimenog stripa u izdanju Marvela. Originalno je bio zamišljen kao izuzetno mračna i realistična priča koja bi, za razliku od dotadašnjih filmova o superherojima, imala scene eksplicitnog nasilja. Taj plan se “izjalovio”, pa su mnoge od tih scena izbačene, a film je imao prilično dobar komercijalni uspeh.

Dok je advokat Metju Murdok (Aflek) još bio dečak, ubijen mu je otac. Kad je odrastao, Murdok je posvetio život privođenju kriminalaca pred lice pravde. Nakon što ga udari kamion koji je prevozio opasni otpad, Murdok oslepi, ali nesreća, tačnije radioaktivni teret koji je prevozio kamion, podari mu “radarska” čula. Na taj način postaje Derdevil – borac protiv kriminala i onih zločinaca koji nekako uspevaju da izmaknu ruci pravde. Derdevilov zakleti neprijatelj je Kingpin (Dankan), koji želi da ga pomeri sa svog puta pa zapošljava superatentatora Bulzaja (Farel). Derdevil upoznaje Elektru Načios (Garnerova), koja je takođe na Kingpinovoj listi za odstrel…

Godine 2005. je snimljen “Derdevilov” spin-of, pod imenom “Elektra”, a od 2015. do 2018. godine, emitovana je istoimena TV serija, sa Čarlijem Koksom u glavnoj ulozi, koja je postigla veliki uspeh.

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Promo

Advertisement