Connect with us

Domaće serije

SERIJA VERA: EVO GDE I KADA ćete je GLEDATI i koliko EPIZODA će imati!

Fatalnoj zavodnici malo koji muškarac mogao je da odoli! Polazilo joj je za rukom da od njih sazna i najveće državne tajne

Published

on

Vera Jovana Stojiljković

Serija Vera, inspirisana istinitom pričom o Veri Pešić, četvorostrukoj špijunki koja se našla u vihoru Drugog svetskog rata, posle istoimenog filma, uskoro stiže i na mali ekran. Lik glavne junakinje zasnovan je na istorijskoj ličnosti, a stručni konsultant na projektu bio je general Svetko Kovač.

Rediteljski prvenac, scenariste Nedeljka Kovačića i koscenaristkinje Kristine Đuković, nastao pod okriljem producentske kuće GFC, na čijem je čelu Danka Milošević (“Tajne službe Srbije”, “Jovanka Broz i tajne službe”), posle premijere u Beogradu, 10. novembra, pogledalo je više od 40.000 ljudi u bioskopima u Novom Sadu, Kragujevcu, Nišu, Banja Luci, Podgorici, a 2. decembra će imati i premijeru u Beču.

Jovana Stojiljković (Vera Pešić) i Nikola Kojo (Tanasije Dinić)

I tu nije kraj! Film će biti 4. decembra prikazan u Nemačkoj, Belgiji, Luksemburgu, Češkoj, Italiji, Malti, Švedskoj, 11. decembra u Švajcarskoj i 16. decembra u Francuskoj. Kako saznajemo, ovaj špijunski triler sa elementima melodrame, imaće i američku premijeru.

Serija „Vera“ je priča o srpskoj Mata Hari

Radnja prati period neposredno pre Drugog svetskog rata i tokom njega, a naslovnu ulogu „srpske Mata Hari“ maestralno je dočarala naša talentovana mlada glumica Jovana Stojiljković. Ovo je jedno od retkih filmskih ostvarenja, sa ovom tematikom, u kojem je glavna uloga poverena ženi. Devetnaestogodišnja lepotica, Vera Pešić, iz Sijarinske banje, posle razočaranja u mladalačku ljubav sa komunistom Milivojem Perićem (Viktor Savić), puna nade i snova o životu iz holivudskih filmova, koje je obožavala, dolazi u Beograd i ubrzo postaje saradnica jugoslovenske, nemačke, francuske i engleske obaveštajne službe.

Vera-film-01

Jovana Stojiljković kao Vera Pešić

– Pored svoje pameti i brzine, bila je jako hrabra. I koliko je donosila dobre, donosila je i loše odluke, kao i neke koje nisu bile dobre za nju. Najzanimljivije mi je što u scenariju ne postoji jedna linija tog lika, nego je višeslojna i daje joj na autentičnosti. A posebno imam odgovornost što je Vera Pešić zaista postojala – izjavila je Jovana Stojiljković u emisiji na RTS-u, gde ćemo u januaru i gledati seriju “Vera”.

Ova inteligentna mlada žena, objašnjava reditelj Nedeljko Kovačić, našla se u lavirintu špijunskih igara na Balkanu, od Beča do Carigrada.

– U svom kratkom 25-godišnjem životu, Vera prelazi put od naivne devojke iz provincije, do vrhunske špijunske koja zavodi muškarce i manipuliše njima, nikada ne dozvoljavajući da postane njihov plen – kaže reditelj.

Vera-film-02

Jovana Stojiljković (Vera Pešić) i Vuk Kostić (Radoslav Đurić)

Čitavu plejadu muških likova u ovom filmskom i TV projektu, koji nisu mogli da odole čarima fatalne zavodnice Vere, tumače Petar Zekavica (nemački oficir Karl Kraus), Nikola Kojo (Tanasije Dinić), Aleksandar Srećković Kubura (major Slavko Radović), Nebojša Dugalić (general Borivoje Mirković), Viktor Savić, Vuk Kostić (Radoslav Đurić), dok se Tihomir Stanić (vojvoda Kosta Pećanac) pojavljuje u ulozi Verinog oca.

Pored njih, važne uloge tumače i Anita Mančić, Bojan Žirović, Zlatija Ocokoljić Ivanović, Nikola Vujović, Andrej Jemcov, Miona Marković, Milica Tomašević, Radomir Nikolić.

Jedan od najupečatljivijih likova, dr Đorđa Roša, oficira Jugoslovenske vojske i pionira srpskog civilnog, sportskog i vojnog vazduhoplovstva, junaka Balkanskih ratova, tumači kod nas sve popularniji glumac Željko Dimić, poreklom iz Bosanske Dubice, koji je već izgradio uspešnu karijeru u Americi. U osvit Drugog svetskog rata, Roš, junak Balkanskih ratova, upoznaje četvorostruku špijunku Veru Pešić.

Da li će postati prijatelji ili ni on neće ostati imun na čari tajanstvene mlade zavodnice, saznaćete u ovoj napetoj špijunskoj priči, čijih nas deset epizoda, očekuju u januaru na RTS.

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Promo

Continue Reading
Advertisement