Connect with us

Intervjui

Miona Marković u SVETSKOJ KRIMI-DRAMI! Evo o kojoj HIT SERIJI je reč! (FOTO)

U ulozi italijanske dive

Published

on

Miona-Markovic-Azbuka-naseg-zivota

Naša popularna mlada glumica, Miona Marković, gostuje u petoj epizodi druge sezone britanske detektivske serije “Mis Skarlet i Vojvoda”, utorkom od 21.00 na kanalu Epik drama. Ovo je njena prva uloga u nekom velikom internacionalnom projektu, u kojem, kako kaže, ima ime i prezime.

– Uloga je epizodna, ali zanimljiva. Igram komičan lik italijanske glumice iz 19. veka, dive Frančeske Belezini, koja govori engleski, sa italijanskim akcentom, ali zapravo laže da je iz Italije. Imam jednu scenu sa Kejt Filips (Mis Skarlet), kojoj Frančeska pomaže u istrazi ubistva. Moja uloga je tekstualna, tako da se nisam samo pojavila u seriji – rekla je, za “Novosti”, Miona Marković, i objašnjava da glumce, kada igraju male uloge, ne potpisuju punim imenom.

Miona-Markovic-u-seriji-Gospodjica-Skarlet-i-Vojvoda-04

Miona Marković u seriji „Gospođica Skarlet i Vojvoda“

– Ovde imam i ime i prezime. Navikla sam da sve ide polako, pa mi je bilo čudno što sam se odjednom našla na velikom internacionalnom projektu. Oni su bili izuzetno zadovoljni, a snimali su i drugu i treću sezonu u Srbiji. Napravili su čitavu scenografiju u jednom hangaru, ceo grad, a angažovali su još naših ljudi. Ivan Živković bio je reditelj scene sa mnom, a oko nas su bili njihovi glumci i glavna producentkinja Rejčel.

Stranci, priča Miona, vole da snimaju u Beogradu i sve češće angažuju naše glumce za manje uloge. Nije više nemoguće dobiti i veću ulogu, za koje idemo na kastinge. Ipak, to je retko. Markovićevu ćemo od decembra gledati i u novoj predstavi, po motivima romana Mome Kapora, “Lep dan za umiranje”, u Srpskom narodnom pozorištu, reditelja Davida Alića. A iduće godine ćemo je gledati u novim ulogama u nekoliko domaćih filmova. Trenutno je gledamo u špijunskom trileru “Vera”, koji osvaja publiku u Evropi, a imaće premijere i u Americi i Kanadi, dok će se istoimena serija emitovati u januaru na RTS-u.

Miona Marković sa glavnom zvezdom serije Kejt Filips (Mis Skarlet)

– Moj lik, Kaća, se dosta pojavljuje u seriji, kao i likovi mnogih glumaca koji nisu ušli u film. Igram Verinu drugaricu, zajedno sa Milicom Tomašević, vrlo lepa uloga. Žensko druženje, koje lepo počinje, ali onda se stvar uozbilji. Dobar je scenario, jer svaki od tih likova doživljava veliku promenu tokom rata. Film prati samo glavnu junakinju Veru, a serija i nas ostale.

Miona uveliko snima i “Azbuku našeg života 2”, a očekuje se i treći nastavak ove popularne serije, koja je pronašla put do gledalaca različitih generacija.

– Seriju su mnogi zavoleli, jer smo svi to prošli, ako ne na ličnom iskustvu, onda na posrednom. I onda, lako nas sve to dirne. Odnos između oca i njegove mezimice, koja postaje mamin saborac, i to se u životu dešava. Uvek mi je zanimljivo kada me ljudi sreću i kažu mi po kojoj ulozi me pamte: Ana Marija u “Žigosanima u reketu”, Marijana u “Močvari”, Marta u “Azbuci”… Tako vidim šta je zaista aktuelno i šta gledaoci prate, jer nekad nemam osećaj da me gledaju.

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Miša Obradović / Printscreen

Izvor Novosti

Advertisement