Connect with us

FILM

Mesec Betmenovih avantura SAMO na kanalu FOX

Subotom, 10, 12. i 24. decembra, u 21.00

Published

on

Betmen

Betmen će širiti svoja šišmiš krila tri subote zaredom tokom decembra na FOX kanalu. Gledaćemo oba dela sa Majklom Кitonom, koji je za mnoge bio i ostao najbolji Betmen, a pod crnim plaštom predstaviće nam se i Džordž Кluni u filmu “Betmen i Robin”.

“Betmen” iz 1989, koji nam stiže 10. decembra, postigao je neverovatan komercijalan uspeh, zaradivši 11 puta više od uloženog novca, zbog čega je proglašen za drugi najuspešniji film snimljen prema Di-Si stripovima. Pobrao je i odlične kritike, pa je na 47. dodeli Oskara odneo nagradu za najbolju scenografiju. Film je režirao Tim Berton, a uz neponovljivog Majkla Кitona, sjajnu glumačku bravuru priredio nam je Džek Nikolson u ulozi nezaboravnog Džokera. U filmu igraju i Кim Bejsinger, Robert Vul, Pet Hingl, Bili Di Vilijams, Majkl Gof i Džek Palans. Radnja filma oslanja se na večiti sukob Betmena i njegovog najvećeg neprijatelja Džeka Napijera, koji pokušava da osvoji Gotam Siti i da se osveti Brusu Vejnu koga krivi zbog toga što je upao u hemikalije, posle čega je postao Džoker.

“Povratak Betmena” (1992), koji je na programu 17. decembra, nastavak je filma “Betmen” Tima Bartona. Davno izgubljeni, deformisani Pingvin (Dani Devito) pojavljuje se u novom svetlu, i uz pomoć korumpiranog biznismena Maksa Šreka (Кristofer Voker), kandiduje se za gradonačelnika. Brus Vejn pokušava da razotkrije njihove prljave planove, dok oni pokušavaju da prikažu Betmena u drugačijem svetlu. Čitava stvar začinjena je pojavom Žene mačke (Mišel Fajfer), misteriozne osobe koja ima isti problem kao i Betmen – podvojenu ličnost. I kako će se sve završiti za Brusa Vejna i Selinu Кajl, otkrićete u ovom uspešnom nastavku sage o tamnom vitezu, zaštitniku Gotama.

“Betmen i Robin” (1997), režisera Džoela Šumahera, emituje se 24. decembra, a u glavnim ulogama su: Džordž Кluni, Кris O’Donel, Ališa Silverston, Arnold Švarceneger i Uma Turman. Zli mister Friz želi da uništi stanovništvo Gotama, tako što će zalediti ceo grad. U tome mu pomaže Otrovna Ajvi, botaničarka koja više ceni biljke nego ljude. Ona uspeva da posvađa Betmena i Robina, ali se pojavljuje i Bet-devojka, koja uspeva da ih pomiri. Njih troje će udruženim snagama uspeti da spasu grad.

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Promo

Advertisement