Connect with us

FILM

BOEMSКA RAPSODIJA: TV premijera SAMO na kanalu FOX MOVIES

U nedelju, 11. decembar, od 22.00

Published

on

Boemska-rapsodija-Foto-Promo

Pet nominacija za Oskar, od kojih je osvojio četiri nagrade (za najboljeg glumca u glavnoj ulozi, najbolju montažu zvuka, najbolje miksanje zvuka i najbolju montažu), dva Zlatna globusa za najbolji film i najboljeg glumca, sedam nominacija za Baftu od kojih je pokupio dve – za najboljeg glumca i najbolji zvuk, još 44 nagrade na prestižnim svetskim filmskim festivalima i basnoslovna zarada od čak 904 miliona dolara – bilans je hit filma “Boemska rapsodija” (Bohemian Rhapsody).

Biografsko ostvarenje koje slavi grupu “Кvin”, njihovu muziku i izvanrednog frontmena Fredija Merkjurija, koji je prkošenjem stereotipima postao jedan od najobožavanijih zabavljača na planeti, kanal FOX MOVIES premijerno prikazuje u nedelju, 11. decembra, od 22.00. Кroz presek kultnih pesama i revolucionarnog zvuka, film takođe prati i meteorski brz razvoj i uspon benda, uključujući i eksploziju tog istog meteora u vreme kada se Fredijev životni stil oteo kontroli.

Ali i trijumfalni povratak koncertom na Lajv ejdu, kada je Merkjuri, gledajući u oči svoju smrtnu bolest, poveo bend u jedan od najznačajnijih i najfascinantnijih nastupa u istoriji rok muzike. Uz stalno jačanje nasleđa benda, koji je uvek bio više kao porodica, grupa Кvin u svakom trenutku, pa i danas, neiscrpno nadahnjuje brojne sanjare, autsajdere i ljubitelje muzike. U ulozi Fredija Merkjurija našao se Rami Malek, zvezda serije “Gospodin Robot”, koji neverovatno podseća na energičnog frontmena grupe “Кvin”. Malek je pevao u filmu, ali je njegov glas bio dopunjen Fredijevim.

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Promo

Advertisement