Connect with us

Domaće serije

BESA TOP 10 Zanimljivosti o HIT SERIJI koje NISTE ZNALI! Evo kako je UROŠ dobio nadimak ŠOFER!

Pripreme za novu sezonu su u toku

Published

on

Besa

Besa, jedna od najskupljih i najuspešnijih domaćih serija, iza koje stoji Adrenalin produkcija, polako, ali sigurno se priprema za treći nastavak. Druga sezona ima čak sedam nominacija za najbolju TV seriju na Sarajevo film festivalu, a u nastavku vam donosimo neke zanimljivosti o projektu čija radnja je smeštena u Srbiju, Albaniju, Hrvatsku, Austriju i Estoniju.

1. Uroš Perić i nadimak Šofer

Glumac Arben Bajraktaraj, nakon čitanja prve ruke scenarija, predložio je autorima da on uvek naziva Uroša Perića „šoferom“, kako bi ga svaki put podsetio na saobraćajnu nesreću u kojoj je poginula njegova ćerka.

2. Inspirisana istinitom pričom

Serija „Besa“ je napisana prema originalnoj ideji Srđana Šapera, koja je inspirisana jednom istinitom pričom.

3. Kupanje u novembru

Tokom snimanja druge sezone u Crnoj Gori, u Luštica Beju, gde su snimane scene na jahti, produkcija je tokom snimanja videla prelep bazen na otvorenom, pa je Tristan Halilaj (Iljir Sokolji), kao i svaki profesionalac, bio dovoljno posvećen ulozi da snimi scenu plivanja na samom kraju novembra.

4. Naučio jezik za kratko vreme

Sebastijan Kavaca u „Besi“ govori albanski jezik. On je morao da krene sa učenjem jezika iz početka, tako da je produkcija kontaktirala s Lindom Hidom, izuzetnim dijaloškim trenerom iz Slovenije, koja je za svega nekoliko meseci pomogla Sebastijanu da savlada dijaloge i postane jedan od vodećih glumaca prve sezone.

5. Timotijević dobio ovacije za svoj albanski

Kad je u drugoj sezoni Miloš Timotijević snimio scenu na albanskom jeziku, koja je bila veoma zahtevna jer je njegov tekst bio na četiri strane, on je dobio aplauz od cele ekipe, a posebno od kolega sa albanskog govornog područja, koje su ga pohvalile da je tekst izrekao bez akcenta.

6. U seriji igra i poznata pevačica

Scenu pevanja uspavanke, koju prelepa albanska glumica Gresa Palaska peva svojim sinovima u prvoj sezoni „Bese“, zaista ona izvodi, jer pored talenta za glumu ima i veliki muzički dar.

7. Snimala opasne scene bez dublera

Prva scena prve sezone „Bese“ snimljena je na Adi Bojani, u kajt klubu, a produkcija je ostala zatečena kad je Elizabeta Brodić uspela da savlada kajting za jedan dan. Imala je za to dublerku, ali njene usluge nisu bile potrebne.

8. Govori se na sedam jezika

U seriji „Besa“ se govori na čak sedan jezika. To su: engleski, srpski, albanski, turski, estonski, nemački i italijanski jezik.

9. Relja promenio planove autora

Jedna od njih je ta da je po prvobitnom scenariju lik Igija trebalo da bude ubijen na kraju druge sezone, ali se to nije desilo. Kad je Igor Stoimenov, šouraner i kreator druge sezone serije „Besa“, video kako je Relja Popović dobro odglumio tu ulogu, odlučio je da ga zadrži u seriji.

10. Raši ne smeta hladnoća

Scene u prvoj sezoni Radivoje Raša Bukvić je snimao i u januaru u Rovinju. Neko bi rekao da je glumački život glamurozan, ali to sigurno nije uvek slučaj. On je po jakoj buri koja je duvala taj dan snimao scenu u kojoj se u kratkim rukavima vozi u čamcu ka ostrvu Katarina. Bilo je veoma hladno, ali je sve toliko poneo posao da hladnoću nisu ni osetili.

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Printscreen

Izvor FILM i TV/ Novosti.rs

Advertisement