Connect with us

Domaće serije

“ZAKOPANE TAJNE” NA HOLIVUDSKI NAČIN: Zavirite na najveći set IKADA izgrađen za domaću seriju! (FOTO+VIDEO)

Lalina radna soba veća od vile Ade Kanački

Published

on

Zakopane-tajne-0

Holivud. Baš u toj jednoj, ali grandioznoj reči mogao bi da se opiše set domaće serije autora i scenariste Žarka Jokanovića “Zakopane tajne”, koja nastaje u produkciji TV Pink. U studiju 4 u Šimanovcima, tik uz one u kojima se odista snimaju holivudska ostvarenja, u istim uslovima radi se nova, slobodno možemo unapred da kažemo hit serija.

Zakopane tajne 6

Zakopane tajne: Hol vile porodice Doder

Jer, kada za pisca imate scenaristu koji je sa prethodnim TV projektom tri godine držao mesto broj jedan na listi gledanosti, zvezdanu glumačku ekipu i uslove na kojima bi pozavidela i meksička “Televisa”, onda serija mora da bude osuđena na uspeh.

Zakopane tajne 3

Zakopane tajne: Jedan od četiri hodnika u vili porodice Doder

U to smo se i sami uverili kada smo posetili vrednu ekipu, kojoj je u četvrtak, 9. februara, bio prvi snimajući dan. Baš u ovom studiju “smeštena” je vila glavnih junaka uzbudljive porodične sage, koja se prostire na neverovatnih 1.500 kvadratnih metara! U njoj živi 12 članova porodice Doder i, verovali ili ne, svako od njih (ali stvarno) ima svoju sobu uređenu prema ličnom senzibilitetu i karakteru. Pa, čak i kupatilo!

Zakopane tajne 12

Zakopane tajne: Soba bračnog para Lale i Balše Doder

Da ne bude zabune, zašli smo u svaku i proverili svojim očima. A da bi vam bilo jasnije o čemu govorimo, reći ćemo vam samo to da je soba Danice Ristovski (nezaboravne Lile iz “Igre sudbine”), koja igra potpukovnika u penziji Kosaru Doder, postavljena tako da kroz staklena vrata ima “špijunku” na ključna mesta u kući – ulazna vrata, dnevni boravak i trpezariju.

Zakopane tajne 5

Zakopane tajne: Ulazak u trpezariju

Vila porodice Doder je toliko prostrana da je radna soba glavne junakinje Lale Doder (Milica Milša), pazite sada dobro, veća po kvadraturi od celokupne scenografije koja je “glumila” dom Ade Kanački! Osim velelepnog nameštaja u salonskom delu i kancelariji, centralni deo prostorije zauzima izložbeni prostor sa uzorcima parfema. Tu nastaje čarolija mirisa poznate dizajnerke parfema. I Lalin suprug, bogati tajkun (na ivici zakona) Balša Doder (Danilo Čelebić), ima svoj kabinet, u kojem preovladavaju tamni tonovi.

Zakopane tajne 11

Zakopane tajne: Salon u vili porodice Doder

U domu Doder nalazi se i mračna komora srednjeg sina Jakova Dodera (Stojan Đorđević), inženjera mašinstva koji se bavi umetničkom fotografijom i ne želi da radi u očevoj firmi.

Zakopane tajne 9

Zakopane tajne: Trpezarija u nastajanju

U trpezariji je ogroman, okrugli beli trpezarijski sto, koji ima specijalnu platformu sa mehanizmom za okretanje, kako bi svih 12 stanara ovog velelepnog zdanja moglo da se posluži specijalitetima. Nalik onim stolovima u kineskim restoranima.

Zakopane tajne 10

Zakopane tajne: Kuhinja

Kuhinja je, takođe, impresivna, urađena tako da u nju može da stane, bez preterivanja – cela glumačka postava. A ansambl “Zakopanih tajni” nije mali – broji 74 imena!

Zakopane tajne 2

Zakopane tajne: Radna soba Lale Doder

I taman kada smo pomislili da posle vile Doder ne može ništa više da nas impresionira, ušli smo u drugi studio u kojem je za potrebe serije izgrađeno – pravo pozorište! Nakon što smo se pribrali od još jednog prijatnog “šoka”, jer ne dešava se baš svakog dana da otvorite vrata studija i zakoračite u Narodno pozorište, odmah smo krenuli u “inspekciju”. Sa koliko detalja je scenografkinja Dragana Borišić pristupila izgradnji ove megalomanske scenografije najbolje govori podatak da su i kulise urađene kao da su deo scenografije, poput stepenica koje vode na prvu i drugu galeriju.

Zakopane tajne 8

Zakopane tajne: Scenografija pozorišta koja oduzima dah

Galerije su ukrašene replikama poznatih slikara, još samo nedostaje da se ispune stolicama i pozorište može da primi prve posetioce. A budući da smo iz prve ruke saznali kakva lepeza karaktera će ispuniti ovo zdanje, kojim caruje upravnica Pava Šibalić poznatija kao Šljokarić (Jelena Jovičić), verujemo da će mnogima baš ovaj segment serije biti najzanimljiviji. Mi svakako već sada navijamo za galeriju urnebesnih likova, koji će gledaoce naterati na smeh do suza.

Zakopane tajne 4

Zakopane tajne: Većina prostorija u vili Doder poseduje kamin

Poseti tu nije bio kraj. U trećem studiju, možda i najvećem, prošetali smo kroz pravi lavirint stanova, kancelarija, radnji… više od 30 zasebnih scenografija od kojih nam se zavrtelo u glavi. Junake nećemo viđati samo po kafićima i nasred ulice kako čavrljaju, što je u današnje vreme u masovnim produkcijama česta praksa, nego će imati i mesto stanovanja, a mnogi od njih i svoj radni prostor.

Zakopane tajne 15

Zakopane tajne: Radna soba Lale Doder

Najslađe smo ostavili za kraj – ulicu koja će “glumiti” romantični Kosančićev venac sa poslastičarnicom, cvećarom i mnogim drugim zanatskim radnjama. Ova lokacija, takođe, nastaje u studiju, a do koje mere scenografi oživaljavaju ovu scenografiju govori i podatak da je u toku postavljanje kaldrme na ovu studijsku ulicu.

Zakopane tajne 14

Zakopane tajne: Jedna od soba u vili Doder

Da sumiramo utiske – “Zakopane tajne” su prva domaća serija sa scenografijom sa najviše kvadratnih metara ikada izgrađenih u studiju. Trud svih onih koji rade iza kamera, a najzaslužniji su za magiju na malom ekranu, videćete početkom marta, kada se očekuje premijera serije. Ovaj tekst je posvećen njima. Svaka čast, majstori!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by FILMITV.RS (@filmitv.rs)

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Ivana Karić

Izvor Film i TV

Advertisement