Connect with us

Serije

„DOBRI DOKTOR“: Serija na kanalu FOX LIFE

U utorak, 14. februara, od 22.55

Published

on

Dobri doktor

U seriji koja se emituje na kanalu FOX LIFE (utorak, od 22.55), „Dobri doktor“ glavni lik je mladi hirurg Šon Marfi, autističan genije koji stvari vidi drugačije od ostalih i koji se iz rodnog Vajominga seli u San Hose kako bi radio u tamošnjoj prestižnoj bolnici.

Zbog glavnog junaka i njegove neprilagođenosti onome što nazivamo normalnim, serija je izuzetno topla, puna emocija, ali i prožeta dramatičnošću, jer je svaki slučaj kojim se Šaun Marfi bavi na svoj specifičan način stvar života i smrti. Doktor Marfi stvari doživljava i vidi drugačije od svih drugih, uvid u njegov svet uvodi se kroz odnos sa bratom koji ga je štitio kada su bili deca i bio mu podrška, zatim odnos sa direktorom bolnice koji mu je mentor i prati ga od tinejdžerskih dana, te odnose sa pacijentima i drugim lekarima koji ga ne razumeju i ne prihvataju, jer smatraju da zbog svog stanja ne može da funkcioniše u njihovom okruženju.

Glavni glumac, Fredi Higmor, nominovan je za prestižnu nagradu Zlatni globus za ulogu mladog hirurga. Američka medicinska drama zasnovana je na istoimenoj nagrađivanoj južnokorejskoj seriji.

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Fox

Advertisement