Connect with us

FILM

„RAZUM I OSEĆAJNOST“: Romansa na kanalu FOX MOVIES

U sredu, 15. februara, od 15.00

Published

on

Razum i osećajnost

„Razum i osećajnost“ (FOX MOVIES, 15.00), je britanska drama iz 1995. godine koju je režirao Ang Lee. Scenarijo filma napisala je Emma Thompson, a utemeljen je na istoimenom romanu spisateljice Džejn Ostin iz 1811. godine. U filmu su glavne uloge ostvarili Emma Thompson, Hugh Grant, Kate Winslet i Alan Rickman.

Smrt njihovog oca u potpunosti menja sliku o životu kakvu su Elinor i Marien dotad imale. Bez prava na njegovo raskošno imanje, dve sestre primorane su da žive u siromaštvu. Kada se mlađa sestra, Marien, zaljubi u privlačnog, iako izuzetno svojevoljnog gospodina Vilburija, sestra je upozorava da njena impulsivnost može biti predmet osude u društvu.

Ali njih dve jednostavno na drugačiji način doživljavaju i definišu ljubav. Razlog tome je iskustvo koje je Elinor doživela, jedno veliko razočarenje u ljubavi. U skladu sa svojim suzdržanim i smernim karakterom, Elinor se potrudila da to sakrije čak i od svoje sestre.

Naime, njoj se dopao Edvard Ferars, koji je iz njoj nepoznatih razloga bio distanciran i tajanstven.

Sestre će na kraju shvatiti da su obe donekle u pravu: i razum i osećajnost jednako su važni u pronalaženju prave sreće u životu.

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Promo

Advertisement