Connect with us

FILM

„DRUŠTVENA MREŽA“: Na kanalu FOX MOVIES

U nedelju, 28. maja, od 22.00

Published

on

Društvena mreža

Film „Društvena mreža“ koji je na kanalu Fox Movies (nedelja, od 22.00), se bavi razvojem Fejsbuka, društvene mreže nastale 2004. na univerzitetu Harvard. Film prikazuje kako je iznenadan uspeh promenio živote osnivača Fejsbuka.

Svako doba ima svoje vizionare koji, svojim genijem, za sobom ostave promenjeni svet – ali retko bez borbe oko onoga što se stvarno desilo i ko je stvarno bio tu u trenutku nastanka. Ovaj film istražuje trenutak u kojem je izmišljen “Fejsbuk” – kroz sučeljena mišljenja ultra-pametnih mladih ljudi koji, svako za sebe, tvrde da su bili tu prilikom njegovog nastanka.

Film se kreće od hodnika Harvarda do kancelarija Palo Alta i prati rane dane fenomena koji je promenio kulturu – kao i način na koji je sastavio grupu mladih revolucionara, a zatim ih razdvojio zauvek. U središtu tog haosa nalaze se: Mark Cukerberg, briljantni student Harvarda koji je stvorio veb-sajt, Eduardo Severin, nekadašnji Cukerbergov blizak prijatelj koji je obezbedio početni kapital za novu kompaniju, Osnivač Napstera, Šon Parker, koji je predstavio Fejsbuk ulagačima iz Silicijumske doline i blizanci Vinklvos, Cukerbergove kolege sa Harvarda koji tvrde da im je on ukrao ideju, zbog čega su ga tužili za krađu autorskih prava. U ovom višestrukom portretu slike uspeha u 21. veku, svako od junaka ima svoju priču, svoju verziju toga kako je nastao Fejsbuk – od mladalačke fantazije do njegove konačne stvarnosti.

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM, FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Promo

Advertisement