Connect with us

Domaće serije

DOMAĆE SERIJE: Predstavljamo TOP 10 za predstojeću TV sezonu!

Za svakog ponešto: povratak starih hitova, novi krimići, istorijski spektakl

Published

on

Domace-serije

Domaće serije obeležiće i narednu sezonu na malim ekranima. Od septembra 2023. do maja 2024. uživaćemo u mnogobrojnim TV naslovima, što u novim epizodama starih hitova, što u potpuno novim pričama. Za vas smo odabrali TOP 10 serija koje će, sigurni smo, izazvati najveću pažnju.

12 reči 2 (12 epizoda)

12-reci-2-sezona

Mladi advokat Miloš Ivanović pokušava da sredi svoj život nakon događaja koji su obeležili prvu sezonu. Slučaj Čečerina koji je bio njegov prvi veliki slučaj je zatvoren svedočenjem zaštićenog svedoka Vlahovića. Robert, haker zadužen za pranje para kriptovalutama klana Čečerina, je pobegao iz zatvora u Kinu. Sara je dobila posao u Tužilaštvu, veza nje i Miloša je obnovljena, Milošu umire otac. Tomislav Grubor, za koga je Miloš radio, uhapšen je na osnovu dokaza koje je dostavio Miloš. Milošev plan da stvara porodicu i živi običan život se menja kad postane talac Žarka Čečerine, koji je pobegao iz zatvora. Ucenjen da u svom stanu skriva odbeglog kriminalca, otkriva neku novu istinu o sebi i svetu u kome živi. Milošev sudar sa Tužilaštvom okreće ga advokatskoj sivoj zoni i poziciji protiv establišmenta; on više nije buntovnik bez razloga, nezreli klinac, već advokat na ivici zakona. Druga sezona je vreme naplate starih računa.

Poseta (20 epizoda)

Iako je na prvi pogled priča smeštena u klasičan kriminalističkoistražni okvir, kroz četiri slučaja ne obrađujemo teme surovih ubica i zločinaca. Priče utemeljene na istinitim događajima i predmetima tužilaštva i suda, govore o autentičnim ljudskim sudbinama. Priče su takve da u sebi nose veliki potencijal za identifikaciju gledalaca.

Ako se u situacijama u kojima se nalaze naši junaci ne možemo direktno prepoznati, možemo se prepoznati u dilemama i izborima pred koje su stavljeni. To su izbori između časti i slobode, između krivice i ljubavi, između istine i ličnog uspeha, između pravde i sudbine, između hrabrosti i sigurnosti. Istražni zatvor je okosnica dešavanja u svakoj epizodi. To je mesto u kome osumnjičeni provodi vreme čekajući optužnicu. Osumnjičeni se smeštaju u ovu pritvorsku jedinicu ukoliko postoji mogućnost da utiču na svedoke, da uklone dokaze ili pobegnu. Ovo je mesto straha, taktičkih i zakulisnih igara, trgovine, emocija, hrabrosti, ljudskosti i ljubavi.

Pevačica 2 (11 epizoda)

Pevačica 2 (3)

Pratimo prošlost glavnih junaka, koje smo upoznali u sadašnjosti, a sada je vreme da ih upoznamo kroz istoriju. U nastavku se uvodi i nova magijska priča, koja se bazira na astrologiji i numerologiji, pa će u skladu sa tim imati i niz novih zanimljivih likova. U drugoj sezoni se priključuju Dara Džokić u ulozi MIlene, Strahinja Blažić i Nikola Pejaković, a Vuka Kostića i Marka Janketića videćemo u sasvim drugačijim ulogama nego što smo inače navikli kada je reč o ovim glumcima. Timu “Pevačice” kao reditelj pridružio se i Igor Đorđević, koji će raditi na horor scenama. Uz Jelenu Mur, glavnu ulogu u nastavku serije igraće pevačica Milica Todorović.

Pasjača (20 epizoda)

Mladi učitelj Nikola dobija ponudu da preuzme školu u staroj, zapuštenoj i udaljenoj varoši koju je misteriozni dobrotvor iz inostranstva rešio da revitalizuje.Međutim, kada stigne u Varoš, učitelj shvata da nije sve onako kako izgleda. Dok se u sadašnjosti dešavaju neobjašnjive, začudne stvari, učitelj otkriva detalje jezivog zločina iz 1991. godine koji je prethodio propasti mesta, a koji je povezan sa događajima iz sadašnjosti, ali i tajnovitim ktitorom.

Tajne vinove loze 3 (36 epizoda)

Tajne vinove loze 3

Treća sezona domaće sapunice “Tajne vinove loze” imaće preskok od skoro dve godine. Vera (Sloboda Mićalović) sada živi na severu, u novoj kući Tomovića, dok je Vukov (Vojin Ćetković) i Verin sin Marko (Marko Vasiljević) ostao u istočnoj Srbiji da vodi vinariju “Smiljanić” i pravi vino “Teodora” od čuvene sorte bagrina. Ovog puta snimaćemo i u Istri, gde Tomovići kupuju vinariju za Vukovu ćerku Anju (Vanja Nenadić) jer želi da se osamostali i tamo pravi svoje novo vino. Treća sezona počinje velikom svetkovinom u kući Vuka Tomovića na severu, u Paliću, ali na kraju prve, odnosno 75. epizode serije, dešava se nešto neočekivano što zapravo predstavlja okosnicu cele sezone.

Tajkun 2 (10 epizoda)

Tajkun 2

U drugoj sezoni i dalje pratimo turbulentan život Vladana Simonovića, čiji život i dalje biva predmet spletki domaće biznis elite. Simonovićeva kompanija „Sigma“ i dalje vodi svoje velike poslovne transakcije, a uticaj velikog novca nastaviće da se odražava i na privatne živote glavnih junaka.

Sve je spremno za spajanje kompanija na čijem su čelu Vladan Simonović, Кosta Balaban, vlasnik kompanije Balaban i Dušan i Tijana Tadin, vlasnici IT kompanije Stratos. Ali sve pođe po zlu jedne noći kada se Vladanova ćerka Mila vrati kući drogirana i zlostavljana.

Istovremeno, neko pokušava da izvrši atentat na Dušana i Tijanu Tadin, dok je Balabanov sin Todor teško povređen u požaru. Pokušavajući da spase ćerku i svoj posao, Vladan Simonović se uvlači u mrežu smrtonosnih intriga i spletki tajkunske elite…

Azbuka našeg života 2 (11 epizoda)

Azbuka našeg života

U nastavku priče, u živote glavnih likova vraćamo se nekoliko meseci kasnije. U središtu priče su i dalje Vesna i Uroš Popović, čiji se putevi naizgled razilaze: dok Uroš sa Anom gradi novi život, Vesna nastavlja sama i donosi odluku da se posveti sebi i svom poslu, pronalazeći radost i svoju svrhu u tome.

Iznenada, i jedno i drugo se suočavaju sa okolnostima koje će trajno uzdrmati ovaj novonastali životni balans – Urošu preti poslovni krah, a Vesna započinje intimnu vezu sa muškarcem koji će je potpuno zaludeti…

Crna svadba 2 (10 epizoda)

U novim nastavcima razrađuje se ideja Balkana kao centra sveta i poprišta večne borbe dobra i zla. Priča dobija epski zamah, ulozi su sve veći, a natprirodni elementi postaju sve ogoljeniji i važniji…

Radnja prati dva vremenska toka – prvi je smešten u 2002 godinu, gde Petar istražuje seriju bizarnih i naizgled nemotivisanih samoubistava tinejdžera, povezanih sa misterioznim i zlokobnim kultom Crne ruže. Drugi vremenski tok se odvija u sadašnjosti, gde pratimo Natašu, sada monahinju koja se od zakona skriva pod okriljem Crkve, i Tomića, policajca koji se našao na poternici, takođe se krijući od bivših kolega dok pokušava da pronađe nestalog Petra i otkrije ko mu je namestio svirepo ubistvo…

Toma (8 epizoda)

Toma-serija

Posle filma ”Toma”, koji je sa 1,1 miliona gledalaca, prestigao ”Zonu Zamfirovu” i postao najgledanije ostvarenje srpske kinematografije, na male ekrane stiže istoimena serija. Autorski trio: Dragan Bjelogrlić, Željko Joksimović i Bane Obradović, nada se jednakom uspehu nostalgične i emitovine priče o Tomi Zdravkoviću, koja pored toga, odslikava i zlatno doba domaće narodne muzike.

I dok smo u filmu gledali pretežno životnu priču i razvoj karijere Tome Zdravkovića, u seriji će biti više reči o ostalim bardovima narodne muzike, ali i drugim umetnicima sa kojima je glavnom junaku sudbina ukrstila put. Tako ćemo videti glumce Dragana Nikolića (Vojin Ćetković), Boru Todorovića (Žika Todorović), Zorana Radmilovića (Radomir Nikolić), Zorana Kalezića (Stojša Oljačić), Kemala Montena (Đorđe Stojković) i voditelje Danku Novović (Vaja Dujović) i Miloja Miću Orlovića (Lazar Sakan).

Vazdušni most (6 epizoda)

Do sada neispričana ratna priča o tragici jednog vremena, o herojstvu i beznađu, o prijateljstvu, žrtvovanju i plemenitosti, o ljubavi i dobroti…

U proleće 1944, u trenutku završnice Drugog svetskog rata, u jednom srpskom selu u toku je najveća pojedinačna akcija spasavanja američkih i savezničkih pilota u istoriji svetskog vazduhoplovstva, poznata kao „Operacija Halijard“. „Vazdušni most“ je priča o tri brata Jovića i njihovoj porodici, razapetoj između suprotstavljenih ideologija. Dok se Mirko bori u odredima Jugoslovenske vojske u otadžbini, Sreten se pridružio partizanima. Ilija, najmlađi muški naslednik koga otac želi da sačuva, rastrzan je između dve strane. Saga o njima i njihove individualne tragične sudbine predstavljaju paradigmu srpske nacionalne tragedije, bratoubilaštva i ideoloških raskola, koji ceo jedan narod odvode u sunovrat.

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Promo / Printscreen

Advertisement