Connect with us

Top Story

OVI GLUMCI su ODBILI uloge u seriji „SELO GORI, A BABA SE ČEŠLJA” i gorko se POKAJALI

Nisu im, izgleda, bile suđene

Published

on

Selo-gori-a-baba-se-ceslja

Serija “Selo gori, a baba se češlja”, koja se sa devetom reprizom vratila na male ekrane, tokom osam dosadašnjih emitovanja obarala je sve rekorde gledanosti. A jedan od najzaslužnijih svakako je glumac Radoš Bajić, koji je režiser i scenarista scerije čija se radnja odigrava upravo u njegovom rodnom selu.

Serija je za vreme premijernog emitovanja obarala rekorde gledanosti u zemlji i regionu, a i danas – pet godina od poslednje epizode vlada veliko interesovanje. Publika ponovo ima priliku da uživa u dogodovštinama omiljenih likova iz sela Petlovac svake večeri na RTS.

Kreator serije Radoš Bajić otkrio je jednom prilikom šta se dešavalo iza kulisa, kao i da je na početku u glavi imao potpuno drugačiju glumačku podelu.

– Odbili su me neki glumci. Na primer, imao sam veliku želju da u seriji igraju moji drugovi i klasići koji su danas veliki glumci, Bogdan Diklić i Lazar Ristovski, ali oni nisu bili zainteresovani. Kasnije je čuveni Dragan Nikolić prihvatio da igra ulogu Žote koju Dik nije hteo, a kada je „Selo gori“ krenulo da hara, zvao me je Lazar i zamolio da mu napišem ulogu… što sam sa zadovoljstvom i učinio – ispričao je glumac gostujući u emisiji „Sceniranje“ na Kurir televiziji.

Ipak, postoji još jedna tajna, a to je da je uloga čuvenog Milašina bila ponuđena nekom drugom, ali suđena legendarnom Mandi.

– Neka mi Bog oprosti, ulogu Milašina prvo sam ponudio kolegi Marku Nikoliću. Kad je on odbio da je igra, pozvao sam sjajnog i nenadmašnog Mandu, bez kojeg „Selo gori“ nikada ne bi bilo ono što jeste, neka mu je laka crna zemlja, večno hvala i vječnaja pamjat – rekao je glumac i reditelj.

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Promo

Advertisement