Connect with us

Domaće serije

VREME SMRTI konačno stiže na TV NOVA! A evo i KADA i u KOM TERMINU!

Glumački ansambl predvode Žarko Laušević i Miki Manojlović!

Published

on

Vreme Smrti

Vreme smrti dugoočekivana domaća serija zasnovana na istoimenom romanu Dobrice Ćosića i jednom od najznačajnijih dela srpske književnosti, počinje da se emituje na TV Nova 4. marta.

U produkciji United Media i uz izvršnu produkciju Eye to eye, serija Gorana Šušljika emitovaće se od ponedeljka do četvrtka u 20.30.

Adaptacija romana „Vreme smrti“ u seriju predstavlja jedan od najvećih produkcijskih poduhvata na ovim prostorima. Tokom 200 snimajućih dana, ekipa od 400 glumaca i nekoliko hiljada statista, predvođenih kreatorom serije Goranom Šušljikom i rediteljem Ivanom Živkovićem, snimila je 1.200 stranica scenarija na nekoliko stotina lokacija u celoj Srbiji. Kosmaj, Valjevo, Pančevo, Dolovo, Ljubovija, obala Drine, Mokra Gora, Zrenjanin, Knjaževac, Negotin, Suvobor, Beograd, Niš samo su neke od njih. 

 – Velika autorska i produkcijska ekipa stoji iza ovog projekta. Gledaoci možda neće, a i ne treba, da vide naše dugogodišnje napore. Treba da urone u priču koju smo ispričali za njih. Nadam se da će biti zadovoljni i na neki način ponosni što smo uspeli u ovom ogromnom poduhvatu. Samo mi znamo kako – istakao je Goran Šušljik.

Radnja serije smeštena je u vreme Velikog rata i prati najdramatičnije i najuzbudjivije događaje odigrane na ovim prostorima, čiji junaci nisu samo čuvene vojskovođe i političari koji su vodili zemlju u verovatno najkompleksnijoj istorijskoj poziciji Srbije, već mnogobrojne uzbudljive sudbine naizgled običnog čoveka u zastrašujućim okolnostima.

Glumački ansambl predvode Žarko Laušević i Miki Manojlović, dok su u glavnim ulogama Dragan Mićanović, Svetozar Cvetković, Nina Janković, Teodora Dragićević, Denis Murić, Radovan Vujović, Voja Brajović, Pavle Mensur, Boda Ninković, Slavko Štimac, Milan Marić, Goran Šušljik, Andrija Milošević, Nikola Rakočević, Ljiljana Blagojević.

Scenario potpisuju Sanja Savić Milosavljević i Đorđe Milosavljević, dok je Nikola Pantelić, zajedno sa Šušljikom, izvršni producent. Šušljik i reditelj Ivan Živković prethodno su ekranizovali već dva Ćosićeva romana – „Koreni“ i „Vreme zla”.

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAMFACEBOOK i YOUTUBE

Foto Promo

Advertisement