Connect with us

Top Story

HIT! Milan Marić napušta seriju DRŽAVNI SLUŽBENIK? Snima film ZVEČARKE! Evo KO sve igra u novom trileru! Oduševićete se

Prva klapa pala početkom jula

Published

on

Milan Marić

ZVEČARKE – Početkom jula počelo je snimanje novog filma Nikole Ljuca. U glavnim ulogama Milan Marić, Slaven Došlo i Miloš Timotijević. Da li to znači da Milan Marić neće nastaviti svoj rad na seriji Državni službenik, budući da je ranije najavljeno da nova sezona popularnog srpskog trilera donosi i velike promene u glavnoj glumačkoj podeli?

Ovaj film u nastajanju je u julu 2020. godine podržan na konkursu Filmskog centra Srbije za Sufinansiranje proizvodnje domaćih dugometražnih igranih filmova. Scenario koji potpisuju Nikola Bošković, Staša Bajac i Nikola Ljuca je priča o dvoje bivših ljubavnika koji se sada nalaze na dve suprostavljene strane – ona u biznisu, a on u politici. Producentkinja filma je Nikolina Vučetic Zečević (Biberche Productions), a koproducenti Aleš Pavlin (Perfo Production, Slovenija), Damir Teresak (Maxima Film, Hrvatska), Ada Solomon (Carla Fotea Micro film, Rumunija) i Bojana Radulović (Code Blue, Crna Gora).

U filmu će, prema rečima Nikole Ljuca glumiti Milan Marić, Boris Isaković, Jasna Đuričić, Tamara Krcunović, Miloš Timotijević i Slaven Došlo.

– Krenulo je od Vuka Boškovića i nekoliko scena iz njegove drame „Novo doba“. On i ja smo se našli oko toga da su teme korupcije i manipulacije centralne za savremeni život. Ali ne samo ona sitna „ja tebi ti meni“, nego ona najdublja korupcija koja manipuliše našom suštinom. Naši junaci su svi bili mnogo drugačiji nego što su na početku filma. Nekada idealisti i borci za pravdu, sada funkcionišu u visokom biznisu i politici. A životi počinju da im se ukrštaju kada se i interesi dve strane sukobe – jedna korporacija pretvara fabriku oružja u obradivo zemljište, što ne odgovara moćnom biznismenu sa velikim političkim ambicijama. Film je napisan kao politički triler sa psihološki kompleksnim likovima. U poslednjim fazama pisanja se priključila i Staša Bajac i uspeli smo da sve emotivne uloge podignemo na najviši nivo – poručio je Ljuca u intervjuu za Danas.

– Film je zamišljen kao aktuelan, ali nikad ne treba da citira stvarnost, već da je secira. Sve je u stanju haosa i nesigurnosti, i moji likovi, bez obzira na socijalni status, konstantno pokušavaju da dođu na sigurno tlo, ali uglavnom ne uspevaju. I svi baš puno lažu. U prostorima ovog filma gubitnici su oni koji se ne ponašaju kao ološ. To ne zavisi od finansija, moći ili pozicije u društvu. Ovo naše novo doba zahteva novo telo i nove emocije. Pitanje je ko to može da izdrži i kako čovek da reaguje kada shvati da je sloboda kao i sve drugo relativna. I da parafraziram Margaret Atvud – pacov u lavirintu je slobodan da se kreće kako god želi, dokle god ostaje unutar tog lavirinta.

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM, FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Promo

Advertisement