Connect with us

Arhiva

Sport: Tur Katalonije (Eurosport 1, 15.46)

Poslednje nedelje u martu održaće se Tur Katalonije, biciklistička trka u Španiji startuje u ponedeljak 25. marta, a finale nas očekuje nakon sedam dana, 31. marta. 99. izdanje Volta a Katalunja startovaće planinskom trkom u Kalelji. Uglavnom vozeći kroz brdovite predele, bicikliste očekuje sprinterska završnica prve od ukupno sedam etapa. I ove godine prognozira se […]

Published

on

Poslednje nedelje u martu održaće se Tur Katalonije, biciklistička trka u Španiji startuje u ponedeljak 25. marta, a finale nas očekuje nakon sedam dana, 31. marta.

99. izdanje Volta a Katalunja startovaće planinskom trkom u Kalelji. Uglavnom vozeći kroz brdovite predele, bicikliste očekuje sprinterska završnica prve od ukupno sedam etapa.

I ove godine prognozira se da će treća etapa biti odlučujuća i ujedno najteži deo rute, budući da poslednjih 12km takmičare očekuje uspon i do 7,3%.

Tokom vikenda će se voziti odlučujuće trke. Šesta etapa zakazana je za subotu 30. mart i vozi se od grada Veljsa do Vilaseka. Za bicikliste će ovo biti ozbiljan izazov, s obzirom da ih odmah nakon starta očekuje veliki uspon, a zatim i dugo spuštanje koje vodi do završnice ove etape.

Tradicionalno se Tur Katalonije završava trkom u Barseloni. Završnu, sedmu etapu, karakteriše 2km vožnje sa maksimalnim usponom od 5,7%, kao i 700m na usponu od 6%, kroz Barselonu.

Prethodne dve godine pobednik je bio Alejandro Valverde, koji je trku kroz Španiju osvojio i 2009. godine. Pored njega pažnju treba obratiti i na Enrica Masa, Migela Lopeza, koji važe za favorite

Etape Tura Katalonije:

1. Calella – Calella 164km planinska

2. Mataró – Sant Feliu de Guíxols 179.6km brdovita

3. Sant Feliu de Guíxols – Vallter 2000 179km planinska

4. Llanars (Vall de Camprodon) – La Molina 150.3km planinska

5. Puigcerdà – Sant Cugat del Vallès 188.1km planinska

6. Valls – Vila-seca 174.3km brdovita

7. Barcelona – Barcelona 143.1km brdovita

Foto Promo

Continue Reading
Advertisement