Connect with us

Featured

I ŠTA BI POSLE – FLEŠBEK! ČESTITAMO, Slavko Beleslin doveo ZADRUGU na RTS!

Published

on

Zlatna voditeljska klasa nekadašnje BK televizije, danas u rasejanju na različitim nacionalnim TV frekvencijama, činjenica je, i posle gotovo dve decenije od gašenja čuvene Karićeve televizije koja je bez mnogo razmišljanja čak i ovako nepostojeća bila i ostala škola stila i kvaliteta, i dalje drže udarne pozicije na malim ekranima. Zato i ne čudi da su glavni transferi jesenje televizijske šeme upravo tri BK lica – Maja Nikolić, Nataša Miljković, i – Slavko Beleslin.

Među nama (Nova S) – sasvim dosadno i sasvim prihvatljivo

Sa Majom i Natašom družili smo se prošle nedelje na promociji nove programske šeme TV Nova S, gde su nam predstavile njihovu novu zajedničku emisiju Među nama – sladak i ne tako ambiciozan, ali neophodan popodnevni dvočasovni program  tokom kog će u opuštenom i prirodnom razgovoru voditeljke razgovarati o svakodnevnim temama. Format svojom ležernošću osuđen na uspeh. Za to vreme, njihov kolega Slavko Beleslin je iz informative Prve rešio da se odvaži na nešto ambicioznije, te je uskočio   u „igrani“ program RTS-a i podario nam emisiju neobičnog naziva „Šta bi posle – Flešbek“. Sa koliko uspeh? Pozabavićemo se time u redovima koji slede.

I šta bi posle – FLEŠBEK

Posle odgledanih prvih petnaest minuta onoga što bi samo Beleslin mogao doživeti kao ozbiljnu emisiju, a svi ostali kao šou program na Nacionalnom javnom servisu u udarnom terminu ponedeljkom uveče od 21.00, bilo nam je sasvim jasno da je Sudnji dan stigao. Ili makar Zadruga na RTS 1.

Emisija sastavljena od niza potresnih priča iz prošlosti, koje se u stilu pre i posle ređaju pred publikom koja ima bizaran zadatak da izglasa mogući epilog svake od prikazanih priča više liči na neku od scena iz podjednako bizarne, ali tako istinite britanske serije Crno ogledalo. I ako je RTS dozvolio šou program u kom se do pucanja nesnađeni i neprirodni Beleslin trudi da emocije gledalaca razgali jeftinim „forama“ poput  saosećanja sa preminulim herojima i konjima kojima se sreća osmehnula jer nisu završili u kobasicama, onda nam se istinski CRNO piše, budući da je Zadruga konačno stigla i na RTS.

I ne sumnjamo – Flešbek će biti hit emisija! Verovatno jedno od najvećih iznenađenja ove jeseni. Jer je kao format i ona savršena za široke narodne mase koje se ne pitaju ko im i na osnovu kojih parametara nudi odgovore za koje glasaju. I da li je normalno da se na Javnom servisu uopšte pojavi pitanje da li je konj iz ergele Staro brdo završio kao pastuv u Nemačkoj ili kao kobasica na nečijem stolu? Kako se oko sličnih pitanja već tri sezone Zadruge, a pre toga bar deceniju više nismo zapitali u raznim Farmama, Parovima i kućama Velikog Brata, sasvim je sigurno da se isto nećemo zapitati ni u novoj „emisiji“ Slavka Beleslina „I šta bi posle – Flešbek“. Jer iskustvo nas najbolje uči – rejtinzi ne trpe publiku koja se pita. Samo onu koja slepo gleda…

Continue Reading
Advertisement