Connect with us

Featured

Serija PREDSTRAŽA ponovo se snima u Srbiji: Statistima za dan 20 evra! I dva sendviča!

Published

on

Serija “Predstraža” ponovo se snima u Srbiji! Ekipa naučnofantastične sage stigla je pre dva meseca bez velike medijske pompe u našu zemlju, kada je u studiju TV Pink u Šimanovcima otpočela ekranizacija treće sezone. Nakon što je drugi ciklus, koji je takođe rađen u Srbiji, opravdao očekivanja publike širom sveta, autori serije “The outpost” dobili su zeleno svetlo od američkog kanala CW za snimanje novih 13 epizoda. Premijera prvog nastavka treće sezone zakazana je za 20. jul u SAD, a zatim bi trebalo da serija stigne i na ovdašnji kanal SciFi.

Bez naših glumaca, bar zasad!

U Srbiji se trenutno nalaze svi glavni akteri serije Džesika Grin (Jessica Green), Džejk Stormun (Jake Stormoen), Imodžen Vaterhaus (Imogen Waterhouse) i Anand Desaj Barošija (Anand Desai-Barochia). Za razliku od druge sezone, u kojoj su učestvovali mnogi naši glumci, među kojima su bili Jelena Gavrilović, Dragan Mićanović, Miloš Timotijević, Nikola Rakočević, Jelena Stupljan, Ivan Ivanov i Marko Stojanović, još nije poznato da li će neko od njih ponoviti svoje uloge. U realizaciju projekta ponovo su uključeni naši filmski umetnici. Kostimografkinja Ivana Vasić zadužena je i ovog puta da “oblači” junake “Predstraže”, Dušica Vuksanović da ih šminka, koreograf Slaviša Ivanović da ih obučava za borbene scene, a Josip Modli i Vuk Tatalović da vizuelnim efektima ožive magiju na malom ekranu.

Snimanje u klisuri reke Vratne

Reditelj Milan Todorović potpisaće 2. i 3. epizodu trećeg ciklusa. On sa tehničkom ekipom i glumcima već nekoliko dana snima scene u klisuri reke Vratne u istočnoj Srbiji. Ovaj predeo izabran je za lokaciju zbog nesvakidašnjih prirodnih lepota, koje su oduševile autore “Predstraže”. Naime, Reka vratna najpoznatija je po tri najviša prirodna kamena mosta u Evropi, takozvanim prerastima koji podsećaju na vrata po čemu je dobila ime.

– “Predstraža” u planinskim predelima Srbije. Serija će izgledati epski – napisao je Todorović ispod fotografija na “Instagramu”, na kojima mu društvo prave i glumci Aron Fontejn (Aaron Fontaine) i Adam Džonson (Adam Johnson).

Statistima za 12 sati rada 20 evra i dva sendviča

U snimanju serije “Predstraža” učestvuje više od 100 statista iz Srbije. Kako portal filmitv.rs saznaje honorar za 12 sati rada iznosi 20 evra. Ali, to nije sve. Statisti na set stižu organizovanim prevozom, a kada je reč o keteringu, citiramo, “u fensi šatoru tokom pauze sleduje im besplatna kafa, sok, čaj i dva sendviča”.

Continue Reading
Advertisement