Connect with us

Top Story

TV PREMIJERA: Domaći film “Proleće na poslednjem jezeru” u subotu, 14. marta, na RTS 1 od 21h

Published

on

Posle premijere na 48. FEST-u, televizijski gledaoci imaće priliku da premijerno na RTS 1, 14. marta od 21.00, pogledaju TV film “Proleće na poslednjem jezeru”, u režiji Filipa Čolovića, a po scenariju Vuleta Žurića.

Smešten u godine na početku Drugog svetskog rata, film istražuje neizvesnu sudbinu jugoslevenskih diplomata i diplomatskog osoblja koje je, zajedno sa svojim porodicama, deportovano iz zemalja koje je okupirao Treći rajh, u hotel na obali Bodenskog jezera. Među njima, u ovom hotelu našao se i naš veliki pisac – Ivo Andić, u to vreme veleposlanik jugoslovenskog diplomatskog predstavništva u Berlinu.

PROČITAJTE I: INTERVJU Tamara Šustić: LJUBAVNE muke su TEŽE od STUDENTSKIH!

Scenarista Vule Žurić našao je zanimljiv ugao za prikazivanje manje poznatog perioda iz života našeg nobelovca, dotičući istovremeno i priču o ljubavnom trouglu između Andrića, kostimografkinje Milice Babić i njenog muža Nenada Jovanovića. Kombinujući istorijske činjenice i fikciju, Žurić i Čolović kreirali su kamerni film koji pruža uznemirujuću sliku o nacizmu i ratnim užasima.

PROČITAJTE I: Miloš Biković: Zbog HOTELA BEOGRAD milioni RUSA će POHRLITI u SRBIJU!

Glumac Tihomir Stanić ponovo se našao u ulozi velikog književnika Ive Andrića. A pored Stanića glumačku ekipu čine i Marija Vicković, Dragan Petrović, Olga Odanović, Aleksandar Đurica, Jelena Ćuruvija, Boris Komnenić, Nataša Tapušković, Aleksandar Ristoski, Nebojša Milovanović, Branislav Trifunović, Katarina Marković, Radomir Nikolić, Jovan Jovanović, Saša Đurašević i Dragan Vučelić.

Foto RTS

Advertisement