Connect with us

FILM

Miloš Biković: Zbog HOTELA BEOGRAD milioni RUSA će POHRLITI u SRBIJU!

Published

on

Posle uspešne moskovske premijere novog filma Miloša Bikovića, „Hotel Beograd“ pretpremijerno će 10. marta biti prikazan i u Centru Sava u Beogradu, nakon čega će se od 12. marta naći na redovnom repertoaru domaćih bioskopa.

Da je film budući hit i da će uskoro milioni Rusa, zahvaljujući „Hotelu Beograd„, pohrliti da vide to čudo od Beograda i Srbije, svedoči i više od 800.000 gledalaca koji su tokom premijernog vikenda u Rusiji već pogledali ovu zabavnu romantičnu komediju i plasirali je u sam vrh liste najgledanijih ruskih filmova svih vremena. Na konferenciji za štampu organizovanoj povodom svečane premijere upitali smo Miloša Bikovića da li je ponosan na to što je postao box office rekorder?

– To su svakako sjajni rezultati. Očekivali smo veliki uspeh, ali i nas je iznenadio tako dobar odziv Rusa na „Hotel Beograd„. Kao što ste rekli, do sada je film pogledalo blizu 850.000 ljudi, a do kraja dana očekujemo da će ta cifra dostići i milion gledalaca. Posle „Sluge“ ovo je moj drugi film u nizu koji obara rekorde po gledanosti i to je velika čast za mene. Sa „Slugom“ smo imali 12 miliona gledalaca i to je bio apsolutni hit, ali smatram da „Hotel Beograd“ neće moći sada da obori taj rekord – poručio je Biković i dodao da je „Hotel Beograd“ drugačije koncipiran projekat.

– Kada smo razmišljali o ovom filmu, kolega Miodrag Radonjić i ja, ovog puta kao producenti, ne samo kao glumci, važnije od toga da napravimo još jedan film za bioskope koji će imati za cilja da zabavi publiku, bilo nam je da ruskom delu produkcije bez čije pomoći ovo ne bi izgledalo kako izgleda, ponudimo ceo paket. Najvažniji deo tog paketa je da se Srbiji napravi reklama koju nijedan budžet ne bi mogao da plati, i da se u Rusiju i svet pošalje pozitivna slika o nama. I to ne samo o tome kakvi smo mi kao ljudi, i šta ih sve očekuje u našoj zemlji, već da se i ruskim kinematografima približe uslovi rada u Srbiji, pošto do sada nije mnogo njih dolazilo kod nas da snima – istakao je Biković, dodajući da je romantična komedija o ljubavi Ruskinje i Srbina bila pravi marketinški recept za veliki uspeh filma.

NA JESEN STIŽE SERIJA „HOTEL BEOGRAD“!

– Kada smo radili “Hotel Eleon” shvatio sam da je publika lepo odreagovala na mog junaka Pavla Arkadijevića, na njegove izmišljene posledice, stereotipe o Srbiji, i da to vole da gledaju. Zbog toga sam pomislio kako bi bilo da im pokažemo Beograd i celu Srbiju. Nekoliko puta sam dovodio grupe ljudi iz Rusije koji su se oduševljavali svaki put kad su dolazili, jer nisu znali šta ovde može da ih očekuje. Tako je i nastala ideja za “Hotel Beograd” – rekao je Biković koji se zahvalio gradu Beogradu i Telekomu Srbija na tome što su pomogli da se njihova ideja i ostvari i dodao da nas na jesen očekuje i serija od tri epizode.

Uz Bikovića i Radonjića, novinarima na konferenciji obratili su se i reditelj filma Konstantin Statski, glavna glumica Dijana Požarskaja i Igor Gordić, predstavnik distributerske kuće ArtVista zahvaljujući kojoj će Srbija videti „Hotel Beograd“.

– Ovo nije moj prvi put da sam u Beogradu. Sa Srbijom su povezani moji studentski dani, budući da sam još kao student bio na prvom filmskom festivalu Kustendorf koji je organizovao Emir Kusturica koga mnogo poštujem i cenim. Još tada sam se zaljubio u vašu zemlju i zato mi je drago što sam zahvaljujući ovom filmu ponovo ovde, i to predstavljajući najbolje iz Srbije i Rusije – istakao je reditelj filma, našalivši se da je sa velikim zadovoljstvom radio sa domaćim kolegama i da nije naišao na velike probleme.

– Srbija za mene nije bila veliki izazov u profesionalnom smislu. Znate, snimao sam u Meksiku, a od toga ništa gore nema. U Srbiji su uslovi za rad odlični. Ne kažu badava da su srpski i ruski narod bratski narod. Mi smo veoma slični i smejemo se gotovo istim šalama. Veoma sam prijatno iznenađen vašim glumcima, i to ne samo Milošem. To mišljenje deli i ruska publika koja je oduševljena vašim glumcima, najviše time sa koliko tananih emocija oni donose svoje uloge – prokomentarisao je Statski, na šta se nadovezala i lepa ruska glumica koja je poručila da ju je Srbija tokom mesec i po snimanja filma „Hotel Beograd“ potpuno oduševila.

POSLE „HOTELA BEOGRAD“ SVE BI SE RUSKINJE UDALE ZA SRBINA!

– Vaša zemlja i narod su predivni. Prvi put sam boravila u Srbiji i zaljubila sam se u nju već prvog dana. Ta ljubav je tolika da sam sasvim sigurna da će mi ovo biti najdraži projekat u karijeri – nije krila Dijana Požarskaja oduševljenje iskustvom koje je doživela u Srbiji, a sa nama je podelila i to da je u filmu kao „srpska snajka“ doživela i dušu srpskog naroda koja se ne razlikuje mnogo od ruske.

– Ludo smo se zabavili na snimanju svadbe. Prvi put sam se susrela sa mnogim vašim običajima, koji su mi u početku bili čudni, ali sam ih sve veoma brzo zavolela. Mnogo je Ruskinja koje su pogledale film i koje mi se u komentarima na internetu stalno zahvaljuju na tome što sam im pokazala koliko je lepa Srbija, i poručuju mi da će se zbog ovog filma UDATI ZA SRBINA – kazala je Požarskaja podelivši sa nama da u Rusiji među ženama vlada pomama za srpskim momcima.

Miodrag Radonjić, pre svega zahvalio se gradu što im je za potrebe filma ustupljena zgrada Skupštine Beograda koja je u filmu glumila Hotel Beograd i izrazio zadovoljstvo što je imao priliku da radi sa rediteljem Statskim.

– Uloga mi je bila veoma izazovna. Dobio sam je na kastingu, verovali ili ne (smeh). Smatram da smo napravili jedan sjajan film koji će za našu publiku biti talas vedrine i koji će Srbiju predstaviti Srbiju u najboljem svetlu – ocenio je Radonjić i dodao da se nada da je “Hotel Beograd” početak priče koja će trajati.

Foto Promo

Advertisement