Connect with us

Featured

INTERVJU Tamara Šustić: LJUBAVNE muke su TEŽE od STUDENTSKIH!

Published

on

Za produkciju “Contrast studios” važi nepisano pravilo da u svakom novom projektu daje šansu glumačkim nadama da pokažu talenat i na velika vrata uđu u svet televizije i filma. U popularnoj seriji “Preživeti Beograd” (nedeljom u 21.00 na Pinku), reditelja Đorđa Stanimirovića i autora Đorđa Milosavljevića, čak četiri mlade glumice dobile su priliku da zablistaju u glavnoj ulozi. Među njima je i Tamara Šustić.

Pre ove uzbudljive priče o devojkama iz provincije koje su došle da osvoje srpsku prestonicu, gledali smo je u serijama “Psi laju, vetar nosi” i “Grupa”, gde je svojim talentom skrenula pažnju na sebe. Zatim je usledio poziv da zaigra studentkinju Nevenu, kojom je lepa Novosađanka oduševila domaću publiku. U intervjuu za portal filmitv.rs, Tamara govori o seriji “Preživeti Beograd”, prednostima i manama našeg glavnog grada i prvoj glavnoj ulozi.

Svaki greh može da se oprosti, ako na njemu čovek nauči lekciju koju nikad više neće ponoviti

Koliko se vaša Nevena promenila od početka serije? Da li je isti onaj borac kog smo upoznali u prvoj epizodi, ili ju je Beograd prilagodio sebi?

– Nevena je u suštini svoje prirode ostala ista, lepo vaspitana i hrabra. Beograd je uticao na njeno sazrevanje, poklonio joj je neke nove lekcije koje nije mogla da dobije kod kuće, niti na fakultetu.

Junakinje serije „Preživeti Beograd“

Koji se grehovi Beogradu praštaju, a na koje nikada ne treba pristati?

– Svaki greh može da se oprosti ako na njemu čovek nauči lekciju, koju nikad više neće ponoviti. Čovek treba da greši da bi naučio šta je ispravno, a šta pogrešno. Ne treba pristajati na kompromise koji se kose sa ličnim merilima vrednosti.

Lepo lice Beograda je u njegovoj veličini, koja te tera na brzo razmišljanje i malo brže odrastanje koje vodi ka samostalnosti

Za nama je već više od 20 epizoda serije. Čime nas to „Preživeti Beograd“ još može iznenaditi u nastavku? U čemu je magija ove serije?

– Magija ove serije je u tome što je obojena iskrenošću mladih ljudi, ljubavlju, prijateljstvom, novim avanturama. Neki momenti u seriji su, zaista, nepredvidivi i uzbudljivi, jer nikada ne znamo šta će junake da sačeka iza nekog Beogradskog ćoška. Mislim da je serija sačinjena iz takvog sadržaja koji je pogodan za sve generacije.

Koje to stvari čine lepo, a koje ružno lice Beograda?

– Mislim da bi svaki čovek imao drugačiji odgovor na ovo pitanje. Stvar je ličnog pogleda na stvari. Lepo lice Beograda je u njegovoj samoj veličini, koja te tera na brzo razmišljanje i malo brže odrastanje koje vodi ka samostalnosti. Beograd kao veliki i prelep grad nudi mnogo mogućnosti, stvar je u pojedincu šta će uzeti od njega. Da li će uzeti one lekcije koje će njegov karakter da načine jačim i samostalnijim ili će se izgubiti u toj njegovoj veličanstvenosti – stvar je, zaista, u samim vrednostima pojedinca.

Od Nevene sam naučila da je u strpljenju velika sigurnost

Po čemu ćete pamtiti snimanje ove serije?

– Po igri. Najlepše mi je kada neko pre lupanja klape izgovori: “Hajmo da se igramo” i, zaista, to radimo od prvog dana snimanja. To je dar od ovog projekta i naše profesije.

Koje su studentske muke teže – nauka ili ljubavni problemi?

– Nauka se da naučiti, zaboraviti pa ponovo naučiti… Ljubavne muke ne mogu tako lako da se zaborave, one idu svuda sa nama u kojem god pravcu se čovek uputio.

Branka Šelić, Tihomir Stanić i Tamara Šustić u seriji „Preživeti Beograd“

Ranije tokom studija, a i sada u karijeri i svakodnevnom životu gde, odnosno u kome potražite sigurnu luku kada vas problemi umore?

– U mojoj porodici, preko svoje porodice se vraćam sebi i svojim životnim vrednostima.

Kako se lakše preživljava Beograd – boreći se protiv njega, ili je pametnije popustiti mu?

– Ničemu ne treba popuštati, isto kao u jahanju. Ako si pravi jahač, konj će ići u pravcu u kom ti želiš, a ukoliko si slabijeg karaktera – vodiće tebe a ne ti njega. Beograd je toliko veliki i gostoprimljiv grad da on lepe ljude i prirode srdačno prihvata. Ako si ispravan, nema potrebe za borbom.

PROČITAJTE I: Sve o II sezoni srpske “Igre prestola”: ODUŠEVIĆE VAS nove priče serije “SRPSKI JUNACI SREDNJEG VEKA”!

Koje su to najvrednije lekcije koje ste naučili od Nevene, a koji bi savet Tamara Šustić imala za brojne Nevene koje se spremaju da dođu u Beograd?

– Tim brojnim Nevenama bih rekla da uvek ostanu dosledne sebi i svojim vrednostima pred kakvim god velikim i malim ljudima se našle. Od Nevene sam naučila da je u strpljenju velika sigurnost.

Može se reći da ste već član porodice “Kontrast studija”. Šta je to što serije ove produkcije čini posebnim? – Iza projekata koji proizilaze iz ove produkcije stoji veliki, jak tim koji je ispunjen vrednim ljudima, koji vole svoj posao i koji se međusobno poštuju i čuvaju.

Foto Arhiva / Contrast studios

Advertisement