Connect with us

Featured

Nova serija autora „Žice“: „Zavera protiv Amerike“ od 17. marta na HBO

Published

on

Nova HBO serija poznatog autorskog dvojca serije „Žica“, koji čine Dejvid Sajmon i Ed Barns, „Zavera protiv Amerike“ (The Plot Against America), počeće da se prikazuje 17. marta u 20.00 na HBO kanalu.

Šestodelna mini-serija zasnovana na popularnom, istoimenom romanu Filipa Rota, predstavlja alternativnu američku istoriju tokom Drugog svetskog rata. Ispričana je iz ugla radničke jevrejske porodice iz Nju Džersija, koja svedoči političkom usponu Čarlsa Lindberga, avijatičara, heroja i ksenofobičnog populiste, koji postaje predsednik i uvodi naciju u fašizam. Prva epizoda prati veče izbora 1940. godine, kada aktuelnog predsednika Frenklina Ruzvelta, najprofesionalnijeg političara koga demokratija može da iznedri, iznenada pobedi politički autsajder. Lindberg je stekao slavu 13 godina ranije, kada je sam preleteo Atlantik, i za mnoge Amerikance predstavlja jednog od najvećih heroja.

Zoi Kazan glumi Elizabet „Bes“ Levin, pronicljivu majku i domaćicu koja strepi od budućnosti dok pokušava da zaštiti porodicu, a Morgan Spektor je u ulozi Hermana Levina, njenog ponosnog i tvrdoglavog muža koji pokušava da očuva svoj status američkog državljanina dok njegova zemlja tone u fašizam, antisemitizam i ksenofobiju. Vinona Rajder je Evelin Finkel, Elizabetina neudata starija sestra koja je godinama brinula o njihovoj bolesnoj majci i sada žudi da pronađe svoje mesto. Džon Turturo glumi politički konzervativnog rabina koji postaje ključna figura u Lindbergovoj administraciji, a Entoni Bojl je Alvin Levin, ozlojeđeni nećak koji je ostao siroče i dozvolio da ga lični osećaj za nepravdu i političke razlike sa ujka Hermanom odvedu sa ulica Njuarka na ratišta u Evropi i nazad.

Foto HBO

Advertisement