Connect with us

FILM

Korona izazvala POMOR BIOSKOPA U AMERICI! Šteta ASTRONOMSKA

Published

on

Iako se Severna Amerika dugo trudila da održi nivo nedodirljivosti u fazonu „Korona nam ne može ništa“ posle masovnog pauziranja desetina holivudskih TV projekata, na red je konačno došla i industrija bioskopskih blokbastera.

Usled odluke najvećih američkih bioskopskih lanaca da prepolove broj dozvoljenih gledalaca u bioskopskim salama, a donekle i zbog zdravog razuma Amerikanaca, vikend za nama ostaće zabeležen kao najgori premijerni vikend od 2000. godine u SAD.

U više od 4.000 bioskopa širom kontinenta (računaju se bioskopi u SAD i Kanadi) ostvarena je zarada od svega 54 miliona dolara.

Primera radi, samo film Aladin pre nekoliko meseci tokom premijernog vikenda ostvario je prodaju ulaznica na istom tržištu u vrednosti od 48. milona dolara. Najprodavaniji film ovog vikenda u zemlji „linija i zvezdica“ bio je Bladšot Vina Dizela koji je zaradio tričavih 9.8 miliona dolara.

Iako je to donekle u skladu sa onim što je produkcija filma predvidela, nije bilo očekivano da će ovaj film pokupiti veći deo kolača, jer su uz niz ostalih najavljenih premijera, a samo jedna od njih je Tiho mesto 2, bioskopi u martu očekivali „žetvu zelembaća“.

Ipak, do toga nije došlo. Šteta se broji u stotinama miliona dolara, a većina bioskopa danas je već rešila da zvanično zatvori svoja vrata.

Foto PROMO

Advertisement