Connect with us

FILM

Da li ste znali: KOLIKO ljudi je Džejms Bond ubio za skoro 60 GODINA KARIJERE?

Published

on

Nema vremena za umiranje 25. je film iz Džejms Bond franšize, čija je premijera zbog korona virusa pomerena za novembar ove godine. Tokom svoje istorije duge 56 godina, čuveni agent 007 pobio je mnogo loših momaka. Koliko, i na koje sve načine – otkrićete u nastavku teksta.

Kao Džejms Bond prvi je na scenu stupio Šon Koneri davne 1963. godine u filmu  Iz Rusije s ljubavlju, kada su Bondovi zvanično i dobili čuvenu „dozvolu za ubijanje“. Tokom svoje karijere, u ukupno 6 filmova poznati Škot ubio je ukupno 68 negativaca. Osim pomenutog, neki od poznatijih Bond naslova koje nam je dočarao Koneri bili Dr No, Goldfinger, Dijamanti su večni, Samo dvaput se živi, Operacija Grom

Pročitajte još Recenzija TAJKUN: ČESTITAMO! Srbi konačno uspeli da snime HIT TRILER! Mada, ima jednu manu…

Verovatno najneslavniji Bond bio je Australijanac Džordž Lejzenbi, koji se ugnezdio između Konerija i Rodžera Mura i glumio u samo jednom filmu – U tajnoj službi njenog veličanstva. Iako je zbog loših reakcija publike brzo „uklonjen“ i on je uspeo da tokom svog kratkog mandata ukloni ozbiljnu svitu loših momaka. Čak šest njih.

Rodžer Mur, uz Konerija verovatno je jedan od Bond klasika. Glumac koji je zbog raka prostate preminuo 2017. godine snimio je čak 7 filmova. Poznatiji su Živi i pusti druge da umru, Čovek sa zlatnim pištoljem, Špijun koji me je voleo, Moonraker, Samo za tvoje oči, Octopussy, Pogled na ubistvo… Ukupno, impresivna 121 ubistva u sedam filmova!

Pročitajte još HIT! AMAZON otkupio SENKE NAD BALKANOM! Bjelogrlićeva serija OSVAJA SVET!

Timoti Dalton, čuveni „zaboravljeni Bond“ u svoja dva Bond filma iz 1987. i 1989. ubio je svega 20 krimosa, što mu baš i nije skor za hvaljenje, ali je sasvim dovoljno za Bond kill listu.

Uz Konerija, Mura, a kasnije i Danijela Krejga, Pirs Brosnan verovatno je jedan od najboljih Bondova u istoriji ovog filma. U četiri filma od 1995. do 2003. kao Bond odstrelio je čak 103 neprijatelja službe i plasirao se u sam vrh liste najefikasnijih Bond ubica.

I za kraj, ne računajući aktuelni film Danijela Krejga koji ćemo, nadamo se, uskoro pogledati, Britanac sa stažom od gotovo dve decenije tokom svoje agentske karijere do sada ima najbolji učinak – ukupno 235 ubistva.

Pročitajte još Čime nas je OPČINILA serija IGRA SUDBINE? Teško je ne voleti – ADU KANAČKI!

Sabere li se sve ovo, ispadne da su svi Bondovi tokom svoje službe Kraljici, pobili jedno prosečno zlatiborsko selo od 597 ljudi. Kao oružje su koristili sve što im je došlo pod ruku – ruke, pištolji, harpuni, solarijumi i slična oprema. Sa koliko novih ubistava će Krejg prebaciti tu cifru saznaćemo 12. novembra, posle premijere novog 25. Bonda – Nema vremena za umiranje. U Bondovom, čini se, ima itekako.

Foto Promo

Advertisement