Connect with us

TV

„Istine i laži“ ILI „Igra sudbine“ – koja od dve sjajne domaće serije vam je BOLJA?

Published

on

TV Prva već sezonama unazad uspeva da održi najviši rejting kada je reč o domaćem serijskom programu. Recept za to su, naravno, domaće sapunice, zasnovane latinoameričkim formatima koje su kako se čini našoj publici itekako nedostajale. Intrige, zanimljivi likove, pitke teme i ljubavni zapleti koji se mogu videti samo u latino telenovelama opčinili su srpkse gledaoce, pa zato i ne čudi što se nakon ogromnog uspeha serije Istine i laži koja je dugo držala presto gledanosti, sada isto ponavlja i sa novom sapunicom Igra sudbine koju pratimo na TV Prva radnim danima od 21.00. Svaka od ove dve serije pobuđuje pažnju glealaca na svoj način, ali činjenica je da obe poseduju taj čarobni sastojak neophodan za uspeh.

Istine i laži

Istine i laži je srpska telenovela koja se prikazuje od 2017. godine na televiziji Prva. Prva sezona serije predstavlja rimejk argentinske telenovele Graduados, a druga i treća rimejk druge sezone serije Symmathites, grčkog rimejka telenovele Graduados.

Sve počinje od jedne maturske večeri. To veče spaja Pavla i Marinu, najpopularnije tinejdžere u školi, sa Nikolom, Kristinom i Slobom, najpoznatijim autsajderima škole. Ta noć, ispunjena uzbuđenjima, glasnom muzikom i alkoholom, ostaće im svima u sećanju kao kraj jedne ere, i početak nove faze u njihovim životima. Dvadesetak godina kasnije, njihovi životi se ponovo ukrštaju. Pavle i Marina su u ne tako srećnom braku, imaju sina koji je i sam tinejdžer, a Nikola, Kristina i Sloba žive živote kao da se u tih dvadeset godina ništa nije promenilo – i dalje poštujući zakletvu koju su položili pre mnogo vremena, da nikada neće imati stalan posao, ni ozbiljnu vezu, ni porodicu… Posle slučajnog susreta između Marine i Nikole, na površinu će isplivati tajne iz prošlosti koje će im svima promeniti živote.

Igra sudbine

Igra sudbine srpska je telenovela koja se od 20. januara 2020. godine emituje na Prvoj TV. Predstavlja rimejk kolumbijske telenovele Nuevo rico, nuevo pobre.

Život Alekse i Luke će se iz korena promeniti kada Lidija, medicinska sestra na samrti, prizna Adi Kanački, dami iz visokog društva, tajnu koju je godinama čuvala. Naime, dok ju je negovala posle porođaja slučajno je napravila „malu” grešku – zamenila je njenog sina.

Trideset godina kasnije, Ada će Luku i Aleksu (svog biološkog sina i drugog kog je godinama odgajala) naterati da zamene svoja mesta. Isprva će delovati da je razlog ovakve njene odluke, zapravo Adina želja da ih obojicu nauči najvažniju lekciju u životu, jer je zaključila kako je jedan pobesneo od bogatstva, a drugi od siromaštva.

https://www.youtube.com/watch?v=PCNws0yImR8

Koja od ove dve sjajne domaće serije vam je bolja?

Advertisement