Connect with us

TV

TOP 10 Korona bindž: 10 najboljih serija sa SUPERHEROJIMA!

Published

on

Došlo je vreme kad se čini da svetu mogu pomoći samo više sile. Korona virus opak je neprijatelj, pre svega zbog toga što je nevidljiv, pa je teško i suprotstaviti mu se, osim karantinom, maskama i pranjem ruku. Mnogi od nas složili bi se da bi i Bog mogao umešati prste u izbavljenje ljudskog roda  od ove apokalipse, ali sigurni smo da bi dobar deo naših čitalaca u pomoć prizvao i neke od brojnih superheroja. Da bismo vam pomogli da se lakše odlučite koji od njih bi u borbi protiv Korone bio najefikasniji predlažemo vam maraton serija sa omiljenim nam superherojima. Istina, teško da će pomoći u stvarnosti, ali makar će nas zadržati u kućama kraj malih ekrana. Pa, da krenemo…

Arrow (Strela) – dostupno na Netflixu

Oliver Queen i njegov otac nestali su usred oluje koja je povukla njih i jahtu u dubine mora. Nakon očeve smrti, Oliver nailazi na napušteno ostrvo na kojem provede narednih 5 godina pre povratka kući. Ali, nije bio sam tamo, već je naučio kako da se bori i preživi u svetu. Osim toga, saznao je za svu očevu korupciju i nelegalne poslove kojima se bavio. Naposletku se kući vraća kao promenjen čovek, odlučan da promeni stvari na bolje. Postaje moderan Robin Hood, a uz kapuljaču i luk i strelu odlučan je da pronađe sve one koji su upropastili njegov grad…

The Flash (Munja) – dostupno na Netflixu

Beri Alen probudi se devet meseci nakon što ga je pogodila munja i otkrije kako mu je munja dala moć super brzine. Sa svojom novom moći i novim timom Beri postaje Fleš i bori se protiv kriminala u Central Sitiju.

Doom Patrol (Patrola Prokletih) – dostupno na HBO GO

“Patrola prokletih” je serija o timu superheroja. Svaki član njihove grupe preživeo je strašnu nesreću nakon koje je dobio supermoći, ali je takođe osakaćen ili unakažen. Oni kreću u akciju kada kidnapuju njihovog mentora, Šefa.

Jessica Jones (Džesika Džons) – dostupno na Netflixu

Marvel’s Jessica Jones, ili jednostavno Jessica Jones je američka igrana TV-serija koja se od 2015. godine emitUJE na programu Internet servisa Netflix. Predstavlja adaptaciju istoimenog stripa u izdanju Marvel Comicsa, odnosno spin-off TV-serije Daredevil preko koje je povezana sa drugim filmovima i TV-serijama Marvelovog filmskog univerzuma. Naslovna junakinja, čiji lik tumači Krysten Ritter, je žena obdarena nadljudskim, odnosno superherojskim moćima, a koja je usprkos toga pretrpela psihološke traume te je prisiljena boriti se sa alkoholizmom. Radnja prikazuje kako pokušava ponovno započeti život kao privatni detektiv. Serija je dobila brojne pohvale i imala dobru gledanost, a 2016. je započelo emitovanje spin-offa pod naslovom Luke Cage.

Kripton – dostupno na HBO GO

Radnja serije je smeštena u vreme pre nego što je uništena rodna planeta Čoveka od čelika i prati Supermenovog dedu Seg-Ela, čija porodica El je prognana i osramoćena. Kada vođstvo Kriptona zapadne u krizu, Seg-El sreće zemaljskog putnika kroz vreme, Adama Strejndža, koji mu saopštava da ima malo vremena da spasi svoj voljeni svet od haosa. Boreći se da povrati čast svoje porodice i zaštiti one koje voli, Seg takođe mora da zaštiti budućnost svog nasleđa – sudbinu koja će iznedriti najvećeg super heroja u univerzumu.

Marvelovi Agenti Šilda – dostupno na Netflixu

Džos Vidon, kreativni genije dugometražnog Marvelovog filma „Osvetnici”, filma koji je ostvario jednu od najvećih zarada svih vremena, i legendarne TV serije „Bafi ubica vampira”, koautor je „Marvelovih specijalnih agenata”, dinamične akcione serije o agentu Filu Kulsonu (Klark Greg), koji predvodi ekipu vrhunskih agenata, istraživača natprirodnog i natčovečanskih pojava i događaja širom sveta.

Marvelovi specijalni agenti imaju misiju, moraju da istražuju novo, neobično i nepoznato u svim delovima sveta i da zaštite obične od neobičnih.

Supergirl – dostupno na Netflixu

Superdevojka (engl. Supergirl) američka je televizijska serija kablovske kuće CBS. Zasnovana je na liku Superdevojke DiSi komiksa. Prva epizoda serije je premijerno prikazana 26. oktobra 2015. Tvorci serije su Greg Berlanti, Alison Alder i Endru Kraisberg.

Kara Zor-El je trinaestogodišnjakinja, koja je poslata na Zemlju sa svoje rodne planete Kripton, od strane svojih roditelja, Zor-Ela i Alure. Kara je poslata kako bi čuvala svog rođaka, Kal-Ela, ali se njen brod srušio na Fantomsku zonu, gde je bila prinuđena ostati neko vreme. Zatim, kada se vratila na Zemlju susreće se sa Kal-Elom koji je odrastao i postao Supermen. Serija počinje jedanaest godina kasnije, kada Kara ima 24. godine i uči kako da koristi svoje supermoći. Takođe koristi ime Superdevojka.

Legion – dostupno na Youtube TV

Još kao detetu Dejvidu je dijagnostifikovana šizofrenija pa je godinama boravio po psihijatrijskim bolnicama. Sada u ranim 30-ima i ponovno u bolnici, Dejvid se izgubi u dinamici strogog režima života u bolnici: doručak, ručak, večera, terapija, lekovi, spavanje.

Preostalo vreme Dejvid provodi u društvu svoje pričljive prijateljice Leni, takođe pacijentkinje, čija dugogodišnja zavisnost o narkoticima i alkoholu nije nimalo narušila njen bezgranični optimizam da će se njena sreća uskoro promeniti. Prijatna apatija Dejvidove rutine preokrene se naglavačke dolaskom prekrasne i zabrinute pacijentkinje Sid.

Osećajući zapanjujuću međusobnu privlačnost, Dejvid i Sid dožive iznenađujući susret nakon kojeg se Dejvid mora suočiti sa šokantnom mogućnošću da su glasovi koje čuje i vizije koje ima možda stvarni.

DC’s Legends of Tomorrow – dostupno na Netflixu

DC’s Legends of Tomorrow je američka serija čiji su autori Greg Berlanti, Marc Guggenheim i Andrew Kreisberg, a koja se prikazuje na televizijskoj mreži The CW od 2016. godine. Bazirana je na grupi likova iz DC Comicsa, smeštena unutar Arrowersa, spin-off serija Arrow i The Flash.

Serija prati događaje grupe likova koje se nazivaju Legende, koji pokušavaju spasiti svet putujući vremenom. Glavni glumci su Caity Lotz, Victor Garber, Brandon Routh, Franz Drameh, Ciara Renée, Falk Hentschel, Dominic Purcell, Wentworth Miller e Arthur Darvill kao Rip Hunter.

Smolvil – dostupno na internetu (budite kreativni)

Smolvil (engl. Smallville), je serija koja je počela da se prikazuje 2001. na američkoj televiziji Vorner braders, gde je prikazano pet sezona, a šesta sezona se počela emitovati u jesen 2008. na novoj TV stanici Si-Dablju (CW), nastaloj spajanjem mreža Vorner braders i Ju-Pi-En (UPN). Finale serije je prikazano 13. maja 2011. godine.

U Srbiji je prikazana od prve do pete sezone na televiziji Pink. Osnovna ideja serije je otkrivanju tajni iz života strip-heroja Supermena. Koristeći se strip predloškom stvorena je priča o mladom Supermenu koji tek otkriva svoje moći i svoje poreklo, a sve to je smešteno u moderno doba.

https://www.youtube.com/watch?v=DAeLfedg_os

Titans – dostupno na Netflixu

Tim mladih superheroja udružuje se pod vođstvom Nightwing-a (prvobitnog Batman-ovog Robina), da bi se borila protiv svih opasnih zločinaca na koje naiđu.

The Umbrella Academy – dostupno na Netflixu

“The Umbrella Academy” počinje 1989. godine kada su se rodile 43 bebe čije majke do početka tog dana nisu bile trudne. Bogati bilioner usvoji sedmoro te dece nakon što se pokaže da oni imaju supermoći. Godinama kasnije, šestero preostale dece je primorano da se udruži kako bi rešili misteriju oko smrti bilionera, kao i da bi sprečili apokalipsu koja se približava.

Radnja prati otuđene članove disfunkcionalne porodice superheroja. Spaceboy (Luther Hargreeves), The Kraken (Diego Hargreeves), The Rumour (Allison Hargreeves), The Seance (Klaus Hargreeves), The Boy (Number Five), i The White Violin (Vanya Hargreeves).

Seriju je kreirao Stiv Blekmen (Steve Blackman).

foto Promo

Advertisement