Connect with us

TV

TAJKUN: Pogledali smo drugu epizodu I ODUŠEVILI SE! Boba iz BOLJEG ŽIVOTA „kida“ kao TAJKUN!

Published

on

Odgledali smo i drugu epizodu nove serije Dragana Bjelogrlića Tajkun, i posle odjavne špice i sada već prepoznatljive Kuće izlazećeg Sunca poželeli da odmah krene i intro u treću. Bjela je uspeo u onome što je retko kome pošlo za rukom (uvek ističemo sjajno čedo Contrast studija „Preživeti Beograd“), a to je da nas „navuče“ na domaću seriju. To mu nije pošlo za rukom ni sa „Senkama nad Balkanom“ koju doživljavamo kao pokušaj implementacije lokalnih tema u kopiju nečega već viđenog. Međutim, Tajkun originalnošću obara sve naše barijere ka domaćem TV sadržaju, a na našu radost u drugoj epizodi dobija i na ubrzanju.

Pročitajte još TOP 10 Korona bindž: 10 najboljih serija sa SUPERHEROJIMA!

Da nam je neko rekao da će Boba iz „Boljeg života“ biti odličan karakterni glumac koji će veličanstveno dočarati mimiku moći jednog srpskog Tajkuna (ok, u to vreme nismo ni znali za fenomen tajkuna), poslali bismo ga u žiri Pinkovih zvezda kod Zorice Brunclik na prevaspitavanje i lekcije iz lepog ponašanja. Međutim, Boba se maestralno transformisao u Vladu Simonovića i zapušio usta i nama, ali i svima ostalima koji ga do sada nisu doživljavali kao ozbiljnog glumca.

U većini ocena složili bismo se sa mišljenjem publike da je druga epizoda dokazala da će Tajkun biti sjajna serija, a evo i našeg sižea. Napeto od samog starta. Svi nabacani detalji u prvoj epizodi sada dobijaju svoj smisao i konačno nam otkrivaju sliku u celini.

Pročitajte još KALUP – nova domaća serija koja nas pita KOLIKO KOŠTA ŽIVOT JEDNE BEBE? Srpska STVARNOST koja nikoga ne zanima

https://www.youtube.com/watch?v=0HlahYLhj80

Dinamiku radnje već smo pomenuli, ali nije na odmet ponoviti da je tempo ono što većini srpskih krimi drama nedostaje, a sa čime Tajkun nimalo ne manjka. Ono što nas najviše čudi je činjenica da kod glumaca nema tipičnog srpskog preglumljavanja, zbog čega ova serija ima sve odlike dobrog filma. Koji nažalost kratko traje, i to je naša najveća zamerka.

Naravno, imamo još po koju, ali posle dužeg razmišljanja shvatili smo da bismo sve mogli da ih pripišemo budžetu, odnosno manjku istog. Da se razumemo – za domaću produkciju sigurni smo da je budžet Tajkuna misaona imenica za mnoge druge projekte. Međutim, problem je što je ova serija pomerila granice i sve izdigla za stepenik više. Zbog toga Tajkun više i nije srpska, već serija spremna za svetsku scenu, te mu i priliči još koji evro da sve bude VRH.

Pročitajte još Tajkun VS Senke nad Balkanom 2 – koja serija Dragana Bjelogrlića vam je BOLJA?

Posle svega, ostaje nam samo još jedno pitanje – pa ko je ubio Ilića? I još jedno – šta se krije u fascikli koju je Simonović uzeo iz njegove sobe? Šta vi mislite o tome?

Foto Promo

Advertisement