Ovo je film koji je predvideo KORONA VIRUS!

Priznajemo, nismo gledali ovaj film, ali posle vesti da “Zaraza”, delo Stivena Soderberga iz 2011. godine, doživljava novu popularnost zahvaljujući koronavirusu, sigurni smo da hoćemo. A zašto i ne bismo kad imamo cirka 12 sati slobodnog vremena koje moramo popuniti nečim osim prečestim posetama frižideru. Ostvarenje originalnog naziva “Contagion”, prati širenje virusa MEV-1 dok se globalni zdravstveni sistem i naučnici trude da mu “stanu u kraj”.

Pročitajte još TAJKUN: Pogledali smo drugu epizodu I ODUŠEVILI SE! Boba iz BOLJEG ŽIVOTA “kida” kao TAJKUN!

Situacija iz filma, barem prema sinopsisu, dosta podseća na koronavirus koji je trenutno rasprostranjen širom sveta, iako, za razliku od virusa iz filma, stanje nije toliko dramatično.

Mada je filmska industrija u rasulu, kako saznajemo, vreme torenta ponovo je na vrhuncu. A prema nekim sajtovima koje u svakom slučaju ne preporučujemo jer se po pravilu borimo protiv piraterije, upravo je film “Zaraza” među najtraženijima. Prema njihovoj statistici “Zaraza” je traženija nego u vreme kad je bila aktuelna, a posmatrajući iTunes listu popularnih filmova nalazi se među 10 najpopularnijih filmova trenutno po interesovanju, ali i prodaji na ovoj digitalnoj platformi. Do početka priče o koronavirusu, koji se spominje od sredine decembra, film je bio preuziman do 200 puta dnevno. U januaru je broj preuzimanja porastao na oko 9.400 dnevno da bi u februaru dostizao i do 25.000 preuzimanja po danu.

Pročitajte još Na ovu hit seriju se dugo čekalo: “NARKOS” od 31. marta na RTS 1!

Film “Zaraza” premijerno je prikazan 2011. godine. Sa budžetom od 60 miliona dolara, zaradio je oko 130 miliona.

Uloge tumače neka od najslavnijih imena savremenog filma: Met Dejmon, Kejt Vinslet, Gvinet Paltrou, Džud Lo

Foto IMDB