Connect with us

Top Story

Umesto EVROVIZIJE 2020 – Eurovision: Europe Shine A Light! Samo na RTS 1, 16. maja od 21.00!

Published

on

U večeri kada je finale najgledanijeg televizijskog muzičkog spektakla u Evropi, takmičenja za „Pesmu Evrovizije 2020“, trebalo da se održi po šezdeset i peti put, 16.maja, iz Holandije će u direktnom prenosu biti emitovan muzički specijal pod nazivom „Eurovision: Europe Shine A Light”.

U revijalnom program koji će prenositi četrdeset i pet zemalja, imaćemo prilike da se upoznamo sa pesmama i izvođačima koje bismo slušali u ovom otkazanom muzičkom takmičenju, ali i da se podsetimo velikih evrovizijskih hitova.

Članice grupe “Hurricane” će poslati poruku evrovizijskim fanovima širom sveta i učestvovati u ovom programu.

Posebna čast pripala je RTS-u i našoj Mariji Šerifović koja je na poziv Evropske radiodifuzne unije snimila spot za pesmu “Molitva” na pustim ulicama Beograda. Pored Marije, u ovom muzičkom šou nastupiće i Šveđanin Mons Semerlev (2015.), Grkinja Eleni Paparizu (2005.), Kipranka Eleni Fureiri (2018.), Izraelka Neta Barzijaj (2018.) i prošlogodišnji pobednik Dankan Lorens. Svi učesnici takmičari izvešće zajedno iz svojih domova evrovizijsku pobedničku pesmu iz 1997.godine, koja je inspirisala naziv ovog specijala “Love Shine A Light”. Veče će upotpuniti i program Roterdamske filharmonije, sa svojim potpurijem evrovizijskih pesama.

U dvočasovnom programu, domaćini će biti holandski voditelji Šantal Janyen, Edsilija Rombli i Jan Smit, a posebna uključenja imaće i britanski evrovizijski komentator Grejem Norton i jutjuberka Niki Tutorijals.

Ovaj specijalni evrovizijski šou biće na programu 16.maja u 21.00 na RTS 1.

Foto Promo

Advertisement