Connect with us

TV

S TAMAROM U AKCIJI ovog petka – U PERLEZU! Od 21.00 na RTS 1

Published

on

U četvrtoj epizodi nove TV sezone, Tamara Grujić i njen tim pomažu porodici Nikolić iz Perleza kod Zrenjanina.

Saša Nikolić se sa roditeljima doselio u Perlez iz Beograda, kada su mu se roditelji penzionisali. Upoznao je Katicu, rođenu Perležanku sa kojom ima troje dece- Ognjena,  Uroša i Ivu. 

Saša je radio kao taksista ali je u kratkom vremenskom periodu doživeo dva srčana udara. Nakon toga doživeo je i moždani udar. Ne može da radi i otežano se kreće. Da bi barem malo doprineo prihodima u kući, honorarno pravi veštačko cveće,  jer druge poslove ne može da obavlja. Već godinu dana ne prima ni terapiju, jer nema zdravstveno osiguranje.

Katica je od pre četiri godine jedina zaposlena u porodici. Pored brige o suprugu Saši i deci, koja su odlični djaci, ona obavlja i „muške“ poslove, kao što je sečenje drva u čemu joj pomaže i najstariji sin Ognjen.

Kuća u kojoj žive, pripadala je Sašinim roditeljima. Uz nasledjenu kuću supružnici su nasledili i dugove Sašinih roditelja za struju. Da bi se dug isplatio, Katica je morala da podigne kredit, što je dodatno otežalo već dovoljno tešku situaciju u porodici. 

Pored svih nedaća, ova porodica je složna, puna vedrine i ljubavi. Deca se veoma trude da doprinesu pomažući roditeljima. Najstariji sin se uspešno bavi glumom u dramskoj sekciji. Uroš se bavi fudbalom a Iva je mezimica, zadužena za dobro raspoloženje u porodici.

I na ovoj teritoriji, lokalna samouprava poslala je ekipu fasadera i ekipu JKP da pomogne Tamarinim majstorima. U roku od pet dana, uigrana ekipa je srušila šupu, napravila novu nadstrešnicu ispred kuće, uradila fasadu, proširila kupatilo, osposobila neupotrebljivu polovinu kuće za život. Čak je i pas Žuća dobio novu kućicu!

“Navikli smo vas da u svakoj epizodi, istovremeno sa upoznavanjem porodice i praćenjem toka akcije pomoći- predstavimo i sve što je lepo i značajno u okolini gde živi porodica kojoj te nedelje pomažemo. Ovoga puta smo u blizini posetili Rezervat prirode „Carska bara“, ribnjak i kaštel Ečka. U selu Belo Blato, videli smo kako se preradjuje trska. Posetili smo i Orlovat, rodno mesto velikog slikara Uroša Predića, naučili da igramo jedinstvenu kartašku igru „fuks“ a uživali smo i u domaćim rezancima sa makom. Saznali  smo i zbog čega  je beli vez značajan za Perlez i naučili kako se radi…“, kaže voditeljka emisije, čiju četvrtu epizodu devete sezone gledamo u petak, 27. marta od 21.00 na Prvom programu Javnog medijskog servisa Srbije.

Foto RTS

Advertisement