Naslovna TV S TAMAROM U AKCIJI ovog petka - U PERLEZU! Od 21.00 na...

S TAMAROM U AKCIJI ovog petka – U PERLEZU! Od 21.00 na RTS 1

U četvrtoj epizodi nove TV sezone, Tamara Grujić i njen tim pomažu porodici Nikolić iz Perleza kod Zrenjanina.

Saša Nikolić se sa roditeljima doselio u Perlez iz Beograda, kada su mu se roditelji penzionisali. Upoznao je Katicu, rođenu Perležanku sa kojom ima troje dece- Ognjena,  Uroša i Ivu. 

Saša je radio kao taksista ali je u kratkom vremenskom periodu doživeo dva srčana udara. Nakon toga doživeo je i moždani udar. Ne može da radi i otežano se kreće. Da bi barem malo doprineo prihodima u kući, honorarno pravi veštačko cveće,  jer druge poslove ne može da obavlja. Već godinu dana ne prima ni terapiju, jer nema zdravstveno osiguranje.

Katica je od pre četiri godine jedina zaposlena u porodici. Pored brige o suprugu Saši i deci, koja su odlični djaci, ona obavlja i „muške“ poslove, kao što je sečenje drva u čemu joj pomaže i najstariji sin Ognjen.

Kuća u kojoj žive, pripadala je Sašinim roditeljima. Uz nasledjenu kuću supružnici su nasledili i dugove Sašinih roditelja za struju. Da bi se dug isplatio, Katica je morala da podigne kredit, što je dodatno otežalo već dovoljno tešku situaciju u porodici. 

Pored svih nedaća, ova porodica je složna, puna vedrine i ljubavi. Deca se veoma trude da doprinesu pomažući roditeljima. Najstariji sin se uspešno bavi glumom u dramskoj sekciji. Uroš se bavi fudbalom a Iva je mezimica, zadužena za dobro raspoloženje u porodici.

I na ovoj teritoriji, lokalna samouprava poslala je ekipu fasadera i ekipu JKP da pomogne Tamarinim majstorima. U roku od pet dana, uigrana ekipa je srušila šupu, napravila novu nadstrešnicu ispred kuće, uradila fasadu, proširila kupatilo, osposobila neupotrebljivu polovinu kuće za život. Čak je i pas Žuća dobio novu kućicu!

“Navikli smo vas da u svakoj epizodi, istovremeno sa upoznavanjem porodice i praćenjem toka akcije pomoći- predstavimo i sve što je lepo i značajno u okolini gde živi porodica kojoj te nedelje pomažemo. Ovoga puta smo u blizini posetili Rezervat prirode „Carska bara“, ribnjak i kaštel Ečka. U selu Belo Blato, videli smo kako se preradjuje trska. Posetili smo i Orlovat, rodno mesto velikog slikara Uroša Predića, naučili da igramo jedinstvenu kartašku igru „fuks“ a uživali smo i u domaćim rezancima sa makom. Saznali  smo i zbog čega  je beli vez značajan za Perlez i naučili kako se radi…“, kaže voditeljka emisije, čiju četvrtu epizodu devete sezone gledamo u petak, 27. marta od 21.00 na Prvom programu Javnog medijskog servisa Srbije.

Foto RTS

Čekirajte Obavezno

HIT serija ISPRIČAJ MI PRIČU od 31. maja na RTS 1 – nedeljom u 23.00!

Zanimljiva i neobična serija “Pričaj mi priču” (Tell Me A Story, 2018) stiže na Prvi program RTS-a. Ovaj uzbudljivi...

VIASAT HISTORY od 1. juna PONEDELJKOM U 20.05, vodi nas u novi ciklus MISTERIJA U MUZEJU!

Spremite se za novu 12. sezonu serijala "Misterije u muzeju" u koje nas od 1. juna premijerno vodi kanal Viasat History, ponedeljkom...

Kako da postanete producent – NAJVAŽNIJI ČOVEK SVAKOG UMETNIČKOG PROJEKTA

Želite da napravite karijeru u umetnosti, ali da ne budete samo jedna od karika na tom putu, nego da budete svestrani i...

Besa 5. epizoda – utorak, 26. maj (Prva, 21.50): Uroš dobija NOVI ZADATAK!

Dejvid Bej stiže u Beograd u hotel u kome će sačekati svoj let za London. Pročitaj još Otkrivamo SVE...

IGRA SUDBINE 82. epizoda – utorak, 26. maj (Prva, 21.00): Ada odlučuje da raskrinka IVANA! Da li je ON ubio LUKINU majku?

Pošto čuje od Luke da je Ivan ubio njegovu majku i da je to razlog mržnje prema ocu, Ada odlučuje da otvori...