Connect with us

NE PROPUSTITE

Specijalna emisija PANDEMIJA: COVID-19 u nedelju 5. aprila na Discovery kanalu!

Published

on

Brzo širenje COVID -19, novog oblika koronavirusa, postalo je globalna zdravstvena kriza našeg vremena. Naizgled preko noći, virus je promenio naš svakodnevni život i način na koji komuniciramo. Međutim pitanje je kako smo došli u ovakvu situaciju i šta možemo naučiti od naučnika i stručnjaka?

PANDEMIJA: COVID-19, jednosatni specijal, koji se emituje na kanalu Discovery u nedelju, 5.aprila u 20, daje dubinski pogled na pandemiju COVID-19. Koristeći najnovije informacije sa medicinskih frontova, stručnjaci otkrivaju zašto je novi oblik koronavirusa toliko smrtonosan i koji koraci se preduzimaju u borbi protiv njega. 

Kao što su preneli svi svetski mediji, veruje se da je COVID-19 prešao sa životinje na čoveka  na jednoj pijaci u kineskom gradu Vuhanu. Ali kako se to zaista desilo? Stručnjaci će osvetliti činjenice koje se odnose na njegovo lečenje i prenošenje koje je u početku zbunilo lekare i naučnike koji su se prvi put susreli sa pacijentima zaraženim ovim virusom.  Jednosatni specijal će takođe propratiti kako se u nekoliko nedelja COVID-19 proširio po Kini, ali i dalje, alarmirajući zdravstvene radnike i naučnike.

 PANDEMIJA: COVID-19 će povesti gledaoce u središte borbe za obuzdavanje pandemije. Stručnjaci će otkriti zašto je COVID-19 jedinstven, zašto je svet bio toliko nespreman za njega i šta se moglo učiniti drugačije da se obuzda njegovo širenje.

Specijal će takođe pratiti poreklo epidemije u Sjedinjenim Državama do prvog pacijenta, njegovo brzo širenje u Sijetlu i ispitati dramatičan i neočekivan prenos širom zemlje. Gledaoci će čuti svedočenja od vodećih stručnjaka medicine sa prve linije, vladinih zvaničnika i pacijenata koji su prošli ovo iskustvo.

Uprkos karantinima u više zemalja, između ostalih u Kini, Koreji i Italiji, za samo nekoliko nedelja svet je posmatrao kako se virus ipak i dalje širi, a zemlje poput Italije broje na stotine preminulih ljudi svaki dan. Emisija se bavi i temom da li su SAD spremne da se suoče sa ovom globalnom pandemijom bez premca u modernoj istoriji.

Specijal PANDEMIJA: COVID-19  će dati uvid u mišljenja onih eksperata koji vode borbu da pronađu odgovore i mogući lek.

Foto Discovery

Advertisement