Connect with us

Preporuke

Emisija dana – petak, 24. april: S Tamarom u akciji (RTS 1, 21.00)

Published

on

Robert Sabolčki iz Novog Bečeja je samohrani otac Vanje (7), Leontine (5) i Dejana (3). Bivša supruga je preko noći odlučila da napusti porodicu i ode u drugi grad i prekine kontakt sa porodicom. Robert od detinjstva boluje od epilepsije zbog koje nije u mogućnosti da nađe stalan posao. Kada dobije napad, često mu najstarija Vanja pruža prvu pomoć, dok ne stignu lekari.

Dok je bio u braku, povremeno je radio kao tesar i na taj način obezbeđivao egzistenciju za porodicu, ali nije mogao da obezbedi sredstva za sređivanje kuće u kojoj žive.

Posle smrti oca, Robert je nasledio kuću, bez kupatila ali i veliki dug za struju koji je otac napravio… Porodica veoma teško živi.

Uz pomoć komšija i Crvenog krsta u Novom Bečeju koji je i prijavio porodicu za serijal „S Tamarom u akciji„, ekipa Tamare Grujić je potpuno renovirala i opremila kuću porodice Sabolčki i učinila je funkcionalnom za život.

Ekipa emisije je obišla „Glavaševu kuću“ u kojoj se nalazi spomen soba velikog kompozitora Josifa Marinkovića a videćete i kako se radi tradicionalno dekorativno oslikavanje zidova i plafona …

U Banatu, veliki značaj imaju konji i ljubav prema njima pa se neki od starih zanata i dalje neguju, naročito kada su u pitanju paradni konji – upoznaćemo vas sa jednim saračem i majstorom za kočije. A gde su konji, tu je i tamburica, zato je ekipa emisije „S Tamarom u akciji“ u Novom Bečeju posetila i jednu majstorsku radionicu za izradu tambura .

U šestoj epizodi devete TV sezone serijala videćete i još jedan graditeljski dragulj porodice Dunđerski, dvorac Fantast. Ergela konja, kapela i veliki ribnjaci, dočaraće bajkoviti izgled ovog zdanja…

Foto RTS

Advertisement