Emisija dana – petak, 29. maj: S Tamarom u akciji (RTS 1, 21.00)

S-Tamarom-u-akciji

Posle više od šest nedelja pauze, ekipa emisije “S Tamarom u akciji” vratila se sprovođenju i snimanju akcija pomoći našim sunarodnicima. U devetoj TV sezoni, autorka Tamara Grujić i njen tim pomažu na teritoriji Vojvodine.

“Pre proglašenja vanrednog stanja snimili smo šest od dvanaest planiranih prolećnih humanitarnih akcija, odnosno – pomogli smo da šest porodica na teritoriji Srema, Banata i Bačke živi u boljim životnim uslovima. Renoviraćemo još šest domova socijalno ugroženim porodicama na teritoriji Vojvodine. Nakon prestanka vanrednog stanja u Srbiji, iz Južnog Banata, Opova, nastavili smo naše akcije i to naravno – uz sprovođenje i poštovanje svih preporučenih mera zdravstvene zaštite.”

U sedmoj akciji devete sezone humanitarnog projekta i TV serijala, pomagali smo Snežani Sužnjev iz Opova. Ona je samohrana majka Natalije (19), Luke (16) i Nemanje (15). Živela je u vanbračnoj zajednici u kojoj je dugi niz godina trpela nasilničko ponašanje partnera. Kada je obolela od karcinoma, situacija se dodatno pogoršala. Zahvaljujući deci, koja su izbacila oca iz kuće, porodica je uspela da nađe svoj mir, međutim jako teško žive.

Jedini prihod koji imaju je socijalna pomoć. I pored svoje teške bolesti, Snežana se trudi da svojoj deci obezbedi osnovne uslove za život, iako su vrlo često bili i gladni. Ćerka Natalija je student Pravnog fakulteta i uspešno igra fudbal. Dečaci, Luka i Nemanja su srednjoškolci, žele da ostanu da žive u Opovu.

Kuća ove porodice je bila u veoma lošem stanju, bilo je potrebno je radikalno, kompletno sređivanje. Ekipa emisije “S Tamarom u akciji” je uz veliku pomoć opštine Opovo, potpuno renovirala i opremila ovaj porodični dom.

Foto Promo