Connect with us

Featured

TAMARA GRUJIĆ za bolesnu decu renovira kuću na FRUŠKOJ GORI – petak 18. septembar od 21.00 na RTS 1

Published

on

Na humanost nas je Tamara Grujić odavno navikla, ali iz sezone u sezonu ona podiže lestivcu. U ovoj, jubilarnoj, desetoj Tamara i njena ekipa sezonu počinju epizodom koja je posvećena specijalnoj akciji renoviranja kuće koja će služiti za oporavak dece nakon hemioterapija.

PROČITAJTE JOŠ Igra sudbine 142. epizoda – četvrtak, 10. septembar: ŠOK! Aleksa će pomrsiti konce SOFIJI! Vraća se u Adinu kuću! Evo kako će Luka REAGOVATI?

– Kada je krajem 2019. godine, „Nurdor“ od Novosađanina Zorana Kocića, dobio na poklon kuću na Popovici (Fruška gora), predsednica udruženja Jolanda Korora, kontaktirala je ekipu Tamare Grujić za saradnju. Vrlo brzo je postignut dogovor o još jednoj lepoj, velikoj i važnoj zajedničkoj akciji – pojašnjava Tamara.

U novoj sezoni koja na RTS počinje u petak 18. septembra od 21.00 videćemo kao je ekipa emisije „S Tamarom u akciji“ preuredila plac od 15 ari. Na tom placu niko nije boravio dve decenije, pa je trebalo ponovo raskrčiti sve, urediti, postaviti novu ogradu, uvesti vodu i struju, a urađeno je i spoljašnje i unutrašnje renoviranje kuće.

PROČITAJTE JOŠ Drugo ime ljubavi – 9. septembar (Prva, 19.15): Ksenija ODBIJA da se vrati na imanje!

– U ovom zahtevnom i plemenitom zajedničkom poduhvatu učestvovala su sva komunalna preduzeća grada Novog Sada, novosadski odred žandarmerije, Elektrovojvodina, moj tim majstora, ekipa tesara, ali i mnogi mališani dobre volje. Verujem da će deca – rekovalescenti, koja su prošla mukotrpno lečenje od opake bolesti, u ovoj lepoj kući i uređenom dvorištu moći da uživaju, da se rehabilituju i u svakom smislu osnaže za resocijalizaciju i povratak normalnom detinjstvu. U komunikaciji sa „Nurdorom“, kuću će moći da koriste deca i porodice iz cele Srbije. Raduje me što baš ovakvom,  specijalnom akcijom otvaramo novu TV sezonu, tokom koje će još 16 porodica dobiti novi krov nad glavom – rekla je Tamara Grujić. – Ovog puta imali smo i specijalne pomagače – glumce serijala „Državni posao“, inače ambasadore Udruženja Nurdor.

PROČITAJTE JOŠ Stižu TRI filma i SERIJA o NIKOLI TESLI! Miloš Biković, Raša Bukvić i Katarina Radivojević dočaraće nam TESLU! A evo i KADA!

Kao što smo i navikli, pored građevinskih radova, Tamara se potrudila da u ovoj epizodi predstavi i podseti na brojne lepote i znamenitosti planine Fruška Gora. Zbog prave riznice fosilne flore u sedimentima, mnogobrojnih retkih predstavnika biljnog i životinjskog sveta, neprocenjive kulturno- istorijske baštine, 1960.godine Fruška gora je proglašena nacionalnim parkom prirode.

Foto Promo

Advertisement