Connect with us

FILM

Miodrag Radonjić otkriva ZAŠTO voli BAĆU i koja mu je OMILJENA scena iz filma i serije JUŽNI VETAR!

Published

on

Miodrag Radonjić obeležio je domaću kinematografiju u poslednjih nekoliko godina sa rolom sada već legendarnog Baće iz filma i serije “Južni vetar” čije su replike poput one “Koliko ćeš mi Srpčića roditi” već postale neki vid urbanog mita. Govoreći o svom junaku, Radonjić otkriva da kod njega najviše voli to što je životni lik i što nije školski primer lošeg momka.

Pročitajte još Otkrivamo sve o filmu JUŽNI VETAR 2: MARAŠ postaje KRALJ, ali KAZNA je STRAVIČNA! Oduzeće mu ono NAJDRAŽE!

– Kada formirate lik kao što su Baća ili Maraš, pa i većina ostalih likova iz filma i serije “Južni vetar” najvažnije je da izbegnete taj kliše da ga predstavite monotono, ili u crno-belim nijansama. Niko od nas nije samo loš ili dobar, pa da ga sad i na filmu ili u seriji ako je pozitivac treba predstavljati samo sa dobrim osobinama, ili ako je negativac kao živo zlo. Svi ljudi sazdani su od nijansi i to je ono što ih čini zanimljivim i različitim. Tako ni Baća nije samo antijunak. On jeste loš, u smislu da nije primer niti uzor, ali ima svojih dobrih strana zbog kojih ga je publika zavolela – smatra Radonjić, ističući da su mu tokom snimanja svakako najteže padale akcione scene, ali da su mu one bile i najveći izazov.

Pročitaj još OTKRIVAMO Hoće li MARAŠ napustiti KRIMINAL u nastavku filma i serije JUŽNI VETAR?

– Naši filmovi iz ovog žanra, ianče ne obiluju sa previse akcije i dinamike. “Južni vetar” u tom pogledu sa brojem akcionih scena pucnjave, jurnjave i tuča podigao je standard. Mi na akademiji imamo obuku za takve scene, čak u jednom trenutku učimo i kako se rukuje oružjem, ali u praksi je to uvek drugačije. Nikad ne znaš šta može poći naopako i koliko je od onoga što je zamišljeno i izvodivo. Tako smo recimo kod one scene kada je na devojku u bazenu skačem “bombu” dugo razmatrali koliko puta mogu da uskočim u bazen, a da se oprema ne uništi, kako bismo snimili najbolju scenu. Procena je bila dva do tri puta, međutim, već pri prvom skoku iz bazena je izletelo toliko vode da je odgovor bio veoma jasan – samo jednom, otkriva Radonjić zanimljive detalje sa snimanja, ali i to koja mu je scena iz filma i serije i dalje omiljena.

Pročitaj još UBICE MOG OCA – NAJBOLJI MOMENTI četvrte sezone + SPOJLER: Šta nas čeka u FINALU

– Definitivno ona prva. Kada pokušavam onoj jadnoj devojci da uđem kroz prozor trafike. To me uvek najslađe nasmeje.

Govoreći o saradnji sa kolegama na setu on ističe da se sa svima odlično slagao, ali da je u radu najviše bio oslonjen na Miloša Bikovića i reditelja Miloša Avramovića.

– Normalno je da je nekad bilo nesuglasica. Miloš Biković i ja jesmo prijatelji, već dugo se poznajemo i imamo zajedničku produkciju, ali normalno je da se ne slažeš oko svega. Međutim, kada te neko voli, taj neko će želeti da čuje šta je to što te muči, koji problem imaš i nastojaće da to zajednički rešite. Tako funkcionišemo Biković i ja – poručuje Radonjić.

Pročitaj još Serija KORENI – od 7. maja obnavljamo gradivo na kanalu SUPERSTAR TV! Radnim danima u 20.00!

Foto Promo

Advertisement