Connect with us

Sadržaj epizoda

EVROVIZIJA 2022 Otkriveno: Evo KOG DATUMA nastupa SRBIJA! I pod kojim rednim brojem

Hoće li nam ovaj datum i pozicija ići na ruku?

Published

on

Evrovizija 2022 (2)

Evrovizija 2022. održava se kao što znamo u Torinu u Italiji, a sada je poznato i kada će se publici predstaviti Srbija. Žrebom je danas odlučeno da će Srbija nastupiti u drugom polufinalu 12. maja.

U drugom polufinalu, pored našeg predstavnika, nastupiće i pevači iz Australije, Gruzije, Finske, Azerbejdžana, San Marina, Crne Gore, Rumunije, Češke, Poljske, Belgije, Severne Makedonije, Švedske, Estonije, Irske, sa Kipra i Malte.

Kada je reč o prvoj polufinalnoj večeri, 10. maja, za mesto u finalu boriće se Albanija, Letonija, Švajcarska, Slovenija, Bugarska, Moldavija, Ukrajina, Litvanija, Holandija, Norveška, Rusija, Portugalija, Danska, Jermenija, Austrija, Hrvatska, Island i Grčka.

Finale je najavljeno za 14. maj, a ovim žrebom je odlučeno i u kojem će polufinalu glasati šest zemalja koje su direktni finalisti (zemlje tzv. velike petorke).

U prvom polufinalu glasaće gledaoci i žiri iz Italije i Francuske, dok će u drugom polufinalu glasati Velika Britanija, Nemačka i Španija.

Sve države učesnice u polufinalima bile su raspoređene u šest različitih grupa prema istoriji glasanja, a na osnovu podataka nemačke telekomunikacione kompanije „Digame“, dugogodišnjeg partnera EBU, koja kontroliše i glasanje tokom takmičarskih večeri.

Srbija je bila u prvom šeširu sa Albanijom, Severnom Makedonijom, Slovenijom, Hrvatskom, Crnom Gorom.

Predstavnik Srbije biće odabran na RTS-ovom festivalu „Pesma za Evroviziju 22“, koji će se održati od 3. do 5. marta. Za odlazak u Torino takmičiće se rekordan broj od 36 izvođača.

Zvuk lepote – slogan „Evrosonga“ u Torinu

Osim rasporeda po polufinalima, predstavljeni su slogan i vizuelni identitet „Pesme Evrovizije“ u Torinu. Organizatori su odlučili da se takmičenje održava pod sloganom „Zvuk lepote“ (Sound of Beauty).

Dizajn vizuelnog identiteta festivala je, u cilju predstavljanja zvuka i njegovih osobina, zasnovan na simetričnoj strukturi i obrascima kimatike – studije o fenomenu zvučnih talasa.

Italija će treći put organizovati izbor za najbolju pesmu Evrope. Prvi put je domaćin bio Napulj 1965. godine, a drugi put je „Evrosong“ održan u Rimu.

U Torinu, kolevci moderne italijanske države, „Pesma Evrovizije“ održaće se od 10. do 14. maja.

LUCIFER – POPULARNA SERIJA USKORO NA KANALU FOX

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Promo / IMDb

Izvor filmitv.rs

Advertisement