Connect with us

Emisije

Beovizija UKINUTA! A evo kako će Srbija birati predstavnika za EUROSONG!

Beovizija je ukinuta. Evrovizija 2022. ipak neće proći bez Srbije. A evo ko će i kako izabrati našeg predstavnika.

Published

on

Radio-televizija Srbije potvrdila je učešće na „Pesmi Evrovizije“ u Italiji 2022. godine. Raspisan je i javni konkurs za izbor kompozicije koja će predstavljati Srbiju na najgledanijem svetskom muzičkom takmičenju. Konkurs je otvoren do 1. decembra 2021. godine, a takmičenje će izgledati potpuno drugačije. Ono što je ove godine drugačije je to, da je Beovizija zvanično ukinuta.

– Raspisan je konkurs, do sada se prijavilo već 100 kompozicija, a do zatvaranja ima još manje od dva meseca. Od prijava koje stignu na raspisani konkurs, komisija sastavljena od muzičkih urednika RTS-a izabraće kompozicije rukovodeći se isključivo njihovim umetničkim kvalitetom. Plan je da se održi nekoliko polufinalnih večeri, a potom da bude finale, a sve će se uživo prenositi na RTSu. Broj polufinalnih večeri zavisiće od broja kvalitetnih kompozicija, stoga mogu da budu dve, tri ili četiri večeri kada će gledaoci i stručni žiri imati prilike da biraju najboljeg predstavnika. Sve će se odgirati u studiju 8 Radio televizije Srbije. Imena članova žirija se za sada drže kao strogo čuvana tajna, a voditelji će biti dva žensko-muška para – otkriva izvor blizak produkciji i dodaje:

– Ono što je zanimljivo, takmičari će imati mogućnost za scenski nastup, te da pesmu donesu kako vokalno tako i vizuelno. Domaćin gledaocima kraj malih ekrana biće voditelji Dragana Kosjerina, Filip Bulatović dok će Kristina Radenković i Stefan Popović gledaoce pozdravljati iz bekstejdža.

Olivera Kovačević potvrdila je ova saznanja.

– Svi su dobrodošli da se prijave na RTS konkurs. Proceduru izbora ćemo obaviti prema Evrovizijskom standardu i pravilniku, a jedino neprdeviđene epidemijske mere nas mogu prisliti da na drugi način izvršimo izbor. Nadamo se da do toga neće doći – rekla je Kovačevićeva koja je istakla da postupak izbora kompozicije koja će predstavljati Srbiju na „Evrosongu“ 2022. godine definisan je Pravilnikom, dok su uslovi za učešće u izboru za nacionalnog predstavnika navedeni u konkursu.

– Konkurs je tek otvoren, o tome ko će biti predstavnik Srbije i RTS-a na Pesmi Evrovzije u Rimu odlučivaće žiri i publika nakon takmičenja u februaru. Ili u slučaju nemogućnosti održavanja takmičnja odlučivaće sam RTS – izjavila je Olja.

Foto AP/Promo RTS

Izvor filmitv.rs/ALO/RTS

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

 

 

Advertisement