Connect with us

Top Story

EKSKLUZIVNO Film i TV SAZNAJE – Snimanje BESE od 15. septembra! Druga sezona JOŠ RASKOŠNIJA – strani glumci, autori i brojne lokacije u Evropi

Published

on

Prva sezona serije Besa trenutno se reprizira na televiziji PRVA utorkom i sredom od 21.50 što je odlična prilika za sve koji su propustili jedan od najuspešnijih projekata produkcije Adrenalin, da sada to i nadoknade. Kao porodična drama nabijena tenzijom i krimić koji nas šeta sa jednog na drugi kraj Balkana suprotstavljajući sve nacionalne i socijalne klišee ovih prostora, ne opterećujući gledaoca stereotipima, Besa je, bez sumnje, jedan od kvalitetnijih serijala iz domaće TV radinosti.

Pročitaj još Snimanje serije VREME ZLA pomereno za AVGUST! U jednoj od glavnih rola ŽARKO LAUŠEVIĆ

Ako je prva sezona postavila nove standarde TV produkcije, od druge se očekuje bar duplo više. U ekskluzivnom razgovoru za FILM i TV, Tea Korolija, izvršna direktorka produkcijske kuće Adrenalin, i producent serije Besa otkriva da će nam nastavak serijala upravo to i ponuditi.

– Situacija sa epidemijom koronavirusa svima je pokvarila planove, pa je poremetila i naše. Iako još ne znamo kako će se razvijati situacija, radimo kao da će sve biti normalno. Iz tog ugla, kada je reč o seriji Besa, planirano je da rad na drugoj sezoni zvanično otpočne od 15. septembra. Besa je bila veoma izazovan projekat za nas i u prvom ciklusu, budući da smo prvi put ostvarili saradnju srpskih i albanskih glumaca, uz sve ostale koji su učestvovali u snimanjima. Bila je to baš osetljiva situacija kojom smo morali vešto rukovati. Događalo se da nam neki od glumaca pet dana pred snimanje saopšte da su se predomislili – objašnjava Korolija i dodaje da će Besa u drugoj sezoni tek pomerati granice.

Pročitaj još Milan Marić igra Čedomira Jovanovića u seriji “Porodica”: “Državni službenik” hapsi Slobodana Miloševića?

– U smislu produkcije, ali i priče, nastavak će biti još raskošniji. Snimaćemo ne samo na nekoliko lokacija u regionu, već ćemo preći granice Balkana i povesti naše junake u neke evropske zemlje. Učestvovaće veliki broj stranih glumaca. Zbog svega ovoga i jeste teško da konačno krenemo sa radom, jer treba ispoštovati sve mere predostrožnosti i zakone u vezi sa koronavirusom u raznim državama u kojima ćemo snimati drugu sezonu Bese – poručuje Tea Korolija, ističući da je najveći izazov kod Bese, kao i kod sličnih domaćih serija odoleti sitnim lokalnim boljkama.

Pročitaj još ŠOK! Jana Milić, Zoran Pajić i Stefan Buzurović u trci za glavne uloge u novoj Pinkovoj seriji: JUGOSLOVENKA odlaže nastavak snimanja sapunice ISTINE I LAŽI?

Besa 4 epizoda Luka Una Milan Maric

– Upravo zbog toga smo angažovali britanske autore, među kojima posebnu zahvalnost dugujemo Toniju Džordanu, koji nam je pomogao da prevaziđemo naionalne i međunacionalne okvire, najviše u pogledu tih odnosa između Srba i Albanaca. To je veliki problem kod mnogih domaćih serija – svako pominjanje Srba i Albanaca mora da dobije neki pečat suparništva i istorijske motive. Naši strani saradnici savetovali su nas da se držimo teme, jer pitanja koja muče domaćeg gledaoca odvlače pažnju sa onoga što je za radnju serije zaista bitno. Besa je krimić, i to je ono što je tema. Ne mržnja Albanaca i Srba. Zbog toga serija i jeste imala veliki međunarodni uspeh – smatra Korolija, čija produkcija za novu sezonu najavljuje i seriju „Most“ koja se radi po licenci originalne dansko-švedske krimi-drame autora Hansa Rozenfelda, čija je prava za teritoriju Balkana otkupio upravo Adrenalin.

besa-serija-MIlos-Timotijevic-Hana-Selimovic

Pročitaj još Evo ko će glumiti KRALJICU MARIJU u seriji KRALJ!

– „Most“ je sjajna serija. Mi smo već počeli sa pripremama na scenariju, ali kako je celokupna situacija neizvesna, rokovi su pomereni. Tako će i „Most“ morati da pričeka na svoj red – kažu iz Adrenalina.

Foto Promo

Continue Reading
Advertisement