Connect with us

Featured

TOP 10 URNEBESNIH ČINJENICA koje niste znali o seriji VIL I GREJS!

Published

on

Piše Jovana Vukašinović

Sitkom “Vil i Grejs” upoznali smo još 1998. godine, kada se pojavio na En-Bi-Siju. Situacijama u kojima se nalaze Vil, Grejs, Džek i Karen, smejemo se do suza svih jedanest sezona koliko je snimljeno do danas. I uvek se teško odlučujemo ko nam je zabavniji – Vil, gej advokat nesnađen u novom vremenu, Grejs,  enterijerista željna prave ljubavi i pažnje, Džek, neradnik sa pedigreom gej ikone ili Karen, bogatašica sklona preterivanju u svemu.

Poslednji proštajni ciklus startuje 27. avgusta od 22.00 na FOX Life. Za 11 sezona oni su uspeli mnogo toga što drugi sitkomi nisu – da se održe zajedno, iako je bilo prekida u snimanju, da zadrže publiku, osvoje mnogo nagrada, ali pre svega da nas svojom glumom bar na ta 24 minuta vinu u neki lepši, lagodniji, smehom ispunjen svet.

O njima možda znate mnogo ili ste za njih bar čuli, a mi ćemo vam predstaviti deset najvažnijih stvari kada je u pitanju sitkom “Vil i Grejs” koji gledamo na kablovskom kanalu Fox life.

1. Glumac Džon Baroumen (“Fleš”, “Očajne domaćice”) bio  je na audiciji za ulogu Vila, ali nije prošao pošto je suviše “muškarac”, i uloga je pala u ruke Erika Mekormaka. Zanimljivo je to da je u realnom životu Džon homuseksulac, a Erik heteroseksualac.

2. Lik Rosario, koju u sitkomu maestralno dočarava Šeli Morison, bio je osmišljen za jednu epizodu, ali je njen odnos prema Karen, taj nesnishodljivi, nepotkupljivi stav, doveo do toga da se lik Rosario razvije.

3. U iznenađujućoj najavi En-Bi-Sija da se “Vil i Grejs” vraćaju pred publiku posle pauze od 11 godina, još veće iznenađenje bilo je to što se vratila kompletna glumačka ekipa, ali i reditelj Džejms Berous, kao i producenti.

4. Megan Mulali je samo u prvoj epizod,i od 246 koliko ih je snimljeno, govorila svojim normalnim glasom, već od druge pa do samog kraja njen piskutavi glas nije se promenio i on je postao zaštitni znak njenog lika, ali i serije.

5. Kreatori serije Maks Mutčnik i Dejvid Kohan prvo su En- Bi-Siju ponudili priču o strejt paru čije su komšije gej tip i strejt devojka, a koji žive kao cimeri. Vil i Grejs bili su zamišljeni kao sporedni likovi, ali na En-Bi-Siju su upravo Vil i Grejs prepoznali kao glavne likove. Nisu se prevarili – to je sigurno.

6. Bivši potpredsednik Amerike, a sada jedan od kandidata za prvog čoveka u Beloj kući na ovogodšnjim izborima, Džo Bajden odao je svojevremeno veliku počast sitkomu “Vil i Grejs” rekavši da je serija idealna kako bi LGTB populacija bila prihvaćenija. “Mislim da su `Vil i Grejs` uradili više na edukaciji publike o pravima LGBT osoba, nego bilo ko do sada” – izjavio je Bajden.

7. Reditelj Džejms Berous režirao je svaku od 246 epizoda, a u kadru su se u svih 246 pojavili Šon Hejs u ulozi Džeka I Erik mekormak kao Vil. Debra Mesing u ulozi Grejs propustila je pet epizoda šeste sezone zbog trudnoće, a megan Mulali samo dve episode.

8. Kareninog super bogatog supruga Stena nismo videli ni u jednoj jedninoj epizodi. Desilo se u par navrata da vidimo njegovu šaku ili neki deo tela, ali lice nikada. Takođe, mnogi su se pitali zašto Karen radi, kada je bezobrazno bogata, njen odgovor je bio da joj je to jedini način da pobegne od muža i njegove dece. I zaista, da li biste mogli da zamislite Karen kao brižnu majku?

9. U seriji je gostovalo dosta poznatih ličnosti, kao i kolega glumaca čije su karijere na zavidnom nivou. Ipak, najveću pažnju imale su Šer i Madona. Ove žive legende izazvale su tolike ovacije u publici, da je reditelj morao više puta da vraća scenu na početak, jer je aplauz bio zaglušujuć.

10. Osim u sitkomu “Vil i Grejs” Erik i Debra radili su zajedno u jednoj epizodi serije “Lorine misterije” (gledamo seriju na Fox krajmu). Mesingova je seriju snimala tokom 2014. godine. Uloga za Erika pisana je za jednu epizodu i gostujući lik, a  on je izjavio da je ponovna saradnja sa Debrom kao da vozi stari, ali siguran bicikl, doduše malo škripav.

Foto Promo

Continue Reading
Advertisement