Connect with us

Top Story

HIT! Petar Strugar u seriji „Zlatni dečko“ – NEĆEMO ga gledati kao FUDBALERA

Published

on

Piše Jovana Vukašinović

Glumac Petar Strugar, kog odlično znamo kao Blagoja Mošu Marjanovića iz serijala i filmova „Montevideo“, ponovo je angažovan u novom projektu koji za temu ima – fudbal. I, ono što je dodatno neobično, mesto na kojem snima Strugar je Omladinski fudbalski klub „Beograd“, popularna OFKA, na kojoj je upravo svoje fudbalske finte kalio Moša Marjanović.

Ali, Strugar u „Zlatnom dečku“ ne igra fudbalera, već – kriminalca. Petrova uloga dočarava one ljude koji se nalaze van terena, u nekim kuloarima, a koji za sopstvenu korist i bogaćenje, koriste mlade talentovane momke kojima je samo stalo do igre sa čuvenom „bubamarom“.

Petar Strugar

Film i serija „Zlatni dečko“, zajednički je poduhuvat Telekoma Srbije i svetski poznate produkcijske kuće „Beta“, koja stoji iza naslova kao što su „Gomora“, „Uspjeh“, “Vavilon Berlin” i mnoge druge. Producent je Uglješa Jokić, koji se odavno etablirao u domaćoj produkciji (Ubice moga oca, Zaspanka za vojnike).Režiju filma i serije potpisaće Ognjen Janković, koji je uz Vuka i Aleksu Ršumovića jedan od scenarista.

Pročitajte još Jana Milić Ilić oduševljena ulogom u seriji JUGOSLOVENKA – Konačno glumim ZLOBNICU! Za FILM i TV OTKRIVA: Evo kada stižu ISTINE I LAŽI 4!

– „Zlatni dečko“ se priprema već više od dve i po godine – priča Ognjen Janković. – Godinu dana traju pripreme mladog glumca Denisa Murića (“Ničije dete”) kako bi savladao fudbalske finte, tačnije da ih se podseti, jer je kao klinac trenirao fudbal. Snimamo tek par dana i imamo veliku pomoć trenera i prijatelja Bakija Bulatovića, koji nam osmišljava sve fudbalske akcije.

Ognjen dodaje i da će verovatno deo serije i filma biti i klinci koji na stadionu OFKa treniraju ovaj sport, ali i da će dečaci iz mnogih drugih klubova prestonice naći svoje mesto u kadru.

– Imena klubova u seriji i filmu su izmišljena, kako ne bismo pravim imenima skretali pažnju sa teme, a tema je da ti talentovani momci veoma često bivaju uvučeni u svet kojem ne pripadaju i koji ih na neki način zarobljava. Ideja je da pokažemo kako ti pravi talenti mogu i moraju da budu slobodni kako bi pokazali šta znaju – pojašnjava Janković.

Reditelj Ognjen Janković

“Zlatni dečko” je i rediteljski debi Ognjena Jankovića, koji je široj publici poznatiji kao deo grupe “Beogradski sindikat”.

– Mislim da je upravo ta univrezalna tema i privukla kuću kao što je Beta, naravno i Telekom, a na meni je sada da to poverenje i opravdam. Verujem da hoću, jer mislim da projekte, pre svega, čine glumci, a ova glumačka podela je baš ona koju sam želeo. Denis Murić će sigurno pokazati sinergiju onoga što on zaista jeste i glume u kojoj je odličan – prognozira Janković. – Ovo mi je prvi film u karijeri koji ću potpisati kao reditelj. A sve je počelo kada je “Filmski centar Srbije” vratio konkurs za debitantski film, pa kada su prepoznali ovu temu, meni su na taj način otvorili vrata da pokažem ovu priču publici.

Pročitajte još HIT! Luka Raco i Olja Lević, zvezde serije IGRA SUDBINE “počistili” KONKURENCIJU! Evo koliko GLASOVA su dobili kao GLUMAČKI PAR 2020!

Za sam fudbal, Ognjen kaže, da je to divan sport, ali da ga priče i zakulisne radnje koje se odvijaju tik uz igru, kao i neki loši ljudi čine odbojnim.

– Film i serija snima se narednih 50 dana, a na proleće, ako situacija sa virusom to bude dozvolila, film bi mogao da uđe u bioskope i pokaže tamnu stranu, ali i onu lepšu koja se oko fudbala vrti svuda na planeti – zaključuje reditelj.

Foto PROMO

Continue Reading
Advertisement