Connect with us

FILM

Od 29. oktobra u biskopima širom Srbije novi film MIROSLAVA MOMČILOVIĆA “VIKEND SA ĆALETOM” u kojem glavnu ulogi igra NENAD JEZDIĆ

Published

on

Od četvrtka, 29. oktobra najnoviji film reditelja i scenariste Miroslava Momčilovića „Vikend sa ćaletom“ započeće svoj bioskopski život. Prvi domaći igrani film, koji nakon izvesnog prekida i ponovnog rada bioskopa naša publika konačno ima priliku da gleda na velikom platnu. Film donosi humor i zbilju, nezaustavljiv smeh i razmišljanje utkano u tužnoj komediji o odnosu oca i sina.

Pročitajte još Igra sudbine 157. epizoda – sreda, 7. oktobar: Stižu SJAJNE VESTI! Mila i Aleksa hoće da IMAJU DECU! Vreme je za BEBE!

Glavne uloge u filmu Miroslava Momčilovića poverene su našim istaknutim glumcima na čelu sa Nenadom Jezdićem, čiji glavni lik Kašika – roditelj, otac teži da u toku samo jednog vikenda uspostavi prijateljski, ali i očinski odnos sa svojim sinom Ogijem.

– Ovaj film jeste jedna od verovatnih istina o odnosu oca i sina i njihovoj ogromnoj vezanosti i ljubavi uprkos razdvojenosti. Različitosti karaktera i životnog okruženja tu ljubav čine vrlo kompleksnom neretko i vrlo duhovitom i komičnom – najavljuje glavni glumac Nenad Jezdić.Miroslav Momčilović naravno ima oko i uvo koje vidi i čuje ono što u našem narodu definišemo sa onim: „da nije smešno bilo bi tužno“, kao i da uhvati tužne i potresne stvari koje humorom čini podnošljivijim. Ovo je moja do sada najluđa i najbolje napisana uloga. Iako se ponavlja zona mog glumačkog promišljanja, jak i kriminogen lik, Kašikina emotivna strana ga u isto vreme čini pristupačnim i otvorenim i dala mi je prostor da ga odigram onako kakav jeste. Kašika, na putu svog roditeljskog i ljudskog preobražaja i Ogi, dete sa osobinama zrelog čoveka jednako nose teret drame i emotivnog susreta. Verujem da će, bez obzira iz kog miljea dolaze, sva deca i roditelji, a posebni očevi i sinovi pronaći sebe u divnom, istinitom susretu Kašike i Ogija. Ovo je film o ljubavi i njenoj moći da nas menja onda kada je istinski pustimo u srce.

Osim Nenada Jezdića i mladog Vase Vraneša, u ostalim ulogama našli su se i Bane Vidaković u ulozi Bate Konja najboljeg Kašikinog druga, Miodrag Miki Krstović, kao i Boris Milivojević, Katarina Radivojević, Svetlana Ceca BojkovićSrna Lango, Anja Alač, Jelena Đukić, Ana Radović, Marko Gvero, Bojan Lazarov, Miljan Davidović. Gost na filmu je fudbaler Vujadin Savić.

Producent Igor Turčinović, direktor fotografije Dalibor Tonković, scenograf Boris Deheljan, kostimografkinja Jelena Petrović i montaža Petar Jakonić.

Foto PROMO

Advertisement