Connect with us

FILM

HIT! Nagrađivana britanska glumica igra u domaćem filmu „Pored tebe“ – Posle „HARI POTERA“ glumi BAKA VERU

Published

on

Novi film reditelja Stevana Filipovića „Pored tebe“ uveliko intrigira javnost. Posle vesti da će glumačku ekipu „pojačati“ folkerka Zorica Marković, stiže i vest da se timu priključila čuvena britansko-australijska glumica Miriam Margolis.

Margolisova je za ulogu u fimu Martina Skorsezea „Doba nevinosti“ (1993) osvojila nagradu BAFTA, a našoj publici je poznata i iz serije „Crna guja“, zatim iz filmskog serijala „Hari Poter“, ali i serije „Misterije gospođice Fišer“ koji se emitovao na kanalu FOX CRIME.

Pročitajte još HIT! Nećete verovati KOJA FOLK PEVAČICA će igrati u filmu PORED TEBE!

Za Miriam Margolis kažu da je jedna od najduhovitijih glumica, da ima britak jezik i da ne libi da kaže ono što joj je na pameti. U svojoj 79. godini života i dalje je aktivna, pa je prihvatila ulogu u domaćem filmu, koji će joj ujedno biti i debi kada je srpsko tržište u pitanju.

Pročitajte još Od 29. oktobra u biskopima širom Srbije novi film MIROSLAVA MOMČILOVIĆA “VIKEND SA ĆALETOM” u kojem glavnu ulogi igra NENAD JEZDIĆ

Na društvenim mrežama reditelj filmova „Šejtanov ratnik“, „Šišanje“, „Pored mene“ obajvio je fotografiju sa Miriam uz koju je napisao da je saradnja sa njom ostvarenje snova, kao i da će poznata i nagrađivana glumica igrati ulogu baka Vere. Film se snima u Beogradu i Londonu. Ekipu čine i producent Branislav Jević, asistent IsidoraBulatović, tu je i Darko Ivić, koji i igra lik Tadije, zatim glumica Mina Nikolić, a udeo u filmu ima i direktorka Šabačkog pozorišta Minja Bogavac, koja je radila i film „Pored mene“.

Pročitajte još Daniel Kovačević o liku JovanaPetrovića u “Jugoslovnki” – Iza ČINA krije se ŠPIJUN

U junu za „Kurir“ Filipović je najavio da je ovaj film međunastavak, koji se dešava se pet godina nakon „Pored mene“ i pet godina pre „Pored nas“. Srešćemo likove iz filma „Pored mene“, pet godina nakon završetka gimnazije, kada se dešavaju krupne promene. Ksenija (Mina Nikolić), koja je bila epizodni lik u prethodnom filmu. Ona sada postaje protagonistkinja i priču ćemo pratitiiz njene perspektive – novinarke tabloida koja kreće u istraživanje nestanka druga iz razreda u doba izolacije. Njena potraga će se odvijati za desktopom računara.

Pročotajte još Glumac AMMAR MEŠIĆ na kastingu za jednu ulogu, a dobio da igra STRAHINJU – Evo koga je trebalo da GLUMI

– Dramaturški gledano, pandemija je vrlo jak okvir. Tematizujemo je u filmu i bavimo se time kako ona utiče na naše likove i na njihove sudbine – rekao je tada Filipović.

Foto INSTAGRAM i PROMO

Advertisement