Connect with us

Featured

HIT! OTKRIVAMO – Evo o čemu se radi u seriji JUGOSLOVENKA!

Published

on

Deo glumačke postave dugoočekivane serije „Jugoslovenka„, koja s emitovanjem kreće 12. oktobra u 20 časova na TV Pink, gostovao je u emisiji Ognjena Amidžića „Amidži šou„. Ivana Dudić, Jana Milić, Jovana Milovanović i Dušan Kaličanin potrudili su se da gledaoce uvedu u priču u kojoj će uživati svakog dana od 12. oktobra, a Ivana Dudić je na samom početku objasnila sličnost između „Jugoslovenke“ i serije „Crveni mesec“.

– To jeste „spin off“ „Crvenog meseca“… Samo nastavak istorijski – završili smo pre Prvog svetskog rata i sad „Jugoslovenka“ počinje za vreme Prvog svetskog rata. Neki glumci iz „Crvenog meseca“ će biti i u „Jugoslovenki“. Ja sam ista uloga, malo bi bilo šizofreno da nisam (smeh)! Ja sam Sofija, koju sam igrala i u „Crvenom mesecu“. „Jugoslovenka“ se zove zato što je to zapravo stvaranje Jugoslavije, a tu su i svi novi glumci…  Glavni ženski lik je Jovana (Milovanović), odnosno Kosana, koju Sofija vodi kroz njen taj neki nesnađeni život – ispričala je Ivana, dok je Kaličanin istakao da mu se posebno dopao scenario.

Jana Milić Ilić kao Marina Ristić

– Ja sam major Vujović, istorijski lik. Bavili smo se mnogo istorijom, ali ja sam se sa istoričarima, i u pripremi sa rediteljima i producentima mnogo pričao o tome koje su to karakteristike svakog lika koje možemo da interpretiramo glumački, uz to istorijsko. Došli smo svi do jednog zaključka – da su se promenile sve te mogućnosti, internet, kaputi, automobili, ali taj intelekt, način razmišljanja, strategije, politika, moć, ljubav… Te suštinske stvari ostaju zaista iste. Po meni, to je u ovom scenariju fantastično. „Jugoslovenka“ ima žanrovsku pojačanost i brzinu, malo je dinamičnije, za nijansu modernije, ubrzanije…

Foto Promo

Continue Reading
Advertisement