Connect with us

Featured

DUŠA – Novi DIZNIJEV crtać koji će vas ODUŠEVITI! USKORO – U BIOSKOPIMA!

Published

on

Mada je pandemija korona virusa bila kobna za kinematografiju na globalnom nivou, te se ne zna čija produkcija je gore prošla – holivudska, bolivudska ili domaća, od prirode nametnuta pauza u nekom pogledu i nije bila tako loša. Osim po stomake i džepove glumaca, a i bioskopa. Ako se filmska umetnost uskoro ne pokrene, većina će uskoro potražiti alternativna zanimanja, a u bioskopima ćemo kartu plaćati da gledamo reklame sa dojučerašnjim oskarovcima.

Pročitajte još DRAMA na setu “Južnog vetra” – Miloš Biković pao sa MOTORA na snimanju filma

Međutim, ostavimo li to po strani, svi ljubitelji sedme umetnosti, složiće se sa nama da smo poslednjih godina malo „zabagovali“ sa temama i idejama. Kolotečina u kojoj se superjunaci i horori smenjuju kao na traci, prošarani tek ponekom kvalitetnom istorijskom dramom ili fimom zasnovanim na istinitom događaju (takođe, daleko od vanredne kreativnosti), ove godine prekinuta je oštrim rezom. To, možda, i nije tako loše, kako bi se producenti osvestili, i na osnovu nove realnosti prisetili nečega što su u jurnjavi za blokbasterima koji će na spektakularan način opustošiti blagajne i sutra otrčati u zaborav, davno izgubili. A to je – DUŠA.

Pročitajte još OKTOBAR garantuje dobre filmove na FOX MOVIES: Od “Sudnjeg dana” do “Armagedona”

Pročitajte još Glumac Milan Marić na pretpremijeri DRŽAVNOG SLUŽBENIKA 2 – Nisam balkanski DŽEJMS BOND!

I za divno čudo, iz kompanije Disney, ove zime, USKORO, stiže upravo film „Duša“. Ekipa portala FILM I TV, imala je priliku da zaviri u prvih 30 minuta odlične animirane komedije (mada bismo je mi prema žanru pre svrstali u filmove koje nas uče životu) u režiji Pita Doktera i Kempa Pauersa, a po scenariju pomenutog Doktera, i da se oDUŠEvi. Bez mnogo sumnje Disney, odnosno njihov Pixar studio za animaciju još jednom je dokazao da nije bez razloga gigant sa vekovnim stažom u ovoj oblasti, ali „Duša“ je mnogo više od sjajnog crtaća.

Pročitajte još Miloš Biković OTVORIO DUŠU! Evo šta ISKRENO misli o prekidu snimanja filma KOŠARE!

Emotivno putovanje na koje kreće glavni junak Džo (Džejmi Foks) u potrazi za svojom dušom, u čemu mu pomaže mali otpadnik iz nazovimo to „fabrikom duša“, broj 22 (Tina Fej) slatko će vas nasmejati, ali pre svega primorati da ozbiljno razmislite o tome koliko ste u ovom ludom svetu brzine i instant zahteva kojim vladaju informacije, u stvari izgubili vezu sa sopstvenom dušom. Mudra priča, puna osećanja, i podsetnik da na trenutak zastanete i zapitate se – gde je moja DUŠA? Upravo to je i najbolji opis ovog filma koji je naša topla preporuka za NE PROPUSTITI! Čim stigne u bioskope.

Foto Disney/Pixar

Continue Reading
Advertisement