Connect with us

Top Story

OTKRIVAMO: Evo kada stižu “KAMIONDŽIJE” na RTS! (VIDEO)

Published

on

“Kamiondžije” su odavno počeli sa snimanjima, a poslednja klapa serije pala je nedavno. Reditelj Filip Čolović najavio je seriju Gordana Mihića kao posebnu celinu, koja će imati dodirnih tačaka sa onim “Kamiondžijama“ od pre više od 40 godina. Novi likovi Baja i Žića, koje glume Nenad Jezdić i Tihomir Stanić, doneće neke nove avanture i dogodovštine u naše živote.

– Sigurno će biti upoređivanja Baje i Žiće sa Pajom i Jaretom. To je neminovnost, ali i izazov – rekao je reditelj Filip Čolović. – Gordan Mihić je autor i ovog novog dela, koji nije ni nastavak ni rimejk, a sjajni Tihomir Stanić i Nenad Jezdić daće neku potpuno novu dimenziju ovoj seriji.

PROČITAJTE JOŠ: Mama i tata se igraju rata – 10. epizoda (nedelja): ŠOK! Veljko priznaje Dejanu da Jadranka čeka njegovo dete!

Prema rediteljevim rečima, one “Kamiondžije” su bile heroji tog socijalističkog društva, a u ovom kapitalističkom svetu novi likovi su poprilični autsajderi.

PROČITAJTE JOŠ: Državni službenik sezona 2, epizoda 12 – Gde je LIDIJA?

– Ugao gledanja se promenio za ovih više od 45 godina. Baja i Žića možda ne bi ni drugovali, da ih životne okolnosti nisu spojile da zajedno uđu u ortakluk, da voze taj kamion. A na sve ovo “Kamiondžije” su i priča o porodici, koju mogu da gledaju sve generacije – najavio je reditelj Filip Čolić, i otkrio da je svakoj kafani u kojoj se junaci serije zaustavljaju dati naziv prema nekom od Mihićevih dela. Tako da ćemo BajuiŽiću videtu u kafanama “Varljivo leto”“Balkan ekspres”...

Tihomir Stanić u seriji „Kamiondžije“

PROČITAJTE JOŠ: Goran Bogdan nominovan za nagradu OSKAR. A nećete verovati koji naš glumac je trebalo da odigra ulogu u filmu OTAC!

Seriju ćemo gledati na Javnom servisu Srbije. Od prvog snimajućeg dana spekulisalo se o vremenu kada će se serija pojaviti pred publikom. Najavljivano je da ćemo seriju gledati na jesen, pa zatim krajem ove godine. Zato smo razgovarali sa Markom Novakovećim, urednikom dramskog i serijskog programa na RTS.

Miodrag Radonjić: ODLAŽEMO prikazivanje filma HOTEL BEOGRAD! Evo i za KAD… JUŽNI VETAR čeka ista sudbina?

– Prva premijera očekuje nas već 18. novembra od 20.05, kada će se pred gledaocima pojaviti serija “Slučaj porodice Bošković”. Zatim, vikendi od 21. novembra rezervisani su u udarnom terminu za seriju “Kosti”, koja će se završiti do kraja godine – najavljuje Novaković. – Po završetku “Slučaja porodice Bošković” počećemo da emitujemo dugo očekivane I najavljivane “Kamionidžije”. Premijera bi trebalo da bude u drugoj polovini januara 2021. godine.

Piše Jovana Vukašinović / Foto Promo

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM i FACEBOOK

Advertisement