Connect with us

TV

Sena Đorović, zvezda serije TAJNE VINOVE LOZE za FILM i TV OTKRIVA: LINA je moj poklon svim NEVIDLJIVIM ŽENAMA!

Published

on

Kroz 36 epizoda, sve do ove poslednje koju ćemo na kanalu RTS 1 od 20.05 gledati u ponedeljak 8. marta, glumica Sena Đorović u seriji “Tajne vinove loze” u produkciji Telekoma Srbije i kompanije Met Ro, maestralno je prikazala transformaciju njene junakinje Line Tomović od žrtve tuđih slabosti do snažne žene, majke i supruge spremne da se uhvati u koštac sa svim svojim, ali i mukama svojih bližnjih. Sigurni smo da će nam druga sezona serije “Tajne vinove loze” po ideji Dejana Karaklajića, inspirisana pričom Mirjane Bobić Mojsilović, Linu predstaviti u sasvim novom svetlu, a u ekskluzivnom intervvjuu za Film i TV pitamo Senu Đorović kako je ona doživela svoju junakinju.

PROČITAJTE JOŠ IGRA SUDBINE donosi NOVE OBRTE: Sofija je TRUDNA! Evo kako će Adi i Luki ZAGORČATI ŽIVOT…

– Lina je veoma složen i slojevit lik. Ona je sve – i borac, i predana, i poštena, ali i mnogo više od toga. Ovu našu priču započinje iz veoma mučne  trpne i kompleksne pozicije pokušavajuci da se kroz 36 epizoda uspostavi  kao snažna, sposobna i odlučna žena sa ambicijom.

Da li ste imali neki uzor prema kojem ste gradili lik Line?

– Poznajem mnogo „nevidljivih žena“ poput Line koje su me i inspirisale u stvaranju njenog lika. To su žene koje umeju da čuju i saslušaju druge, na koje možete uvek da računate, koje poštuju svoju i tuđu privatnost. One tiho, dostojanstveno i odlučno žive svoje živote ostvarujući svoje želje i ambicije.

PROČITAJTE JOŠ TAJNE VINOVE LOZE – TOP 10 NAJVAŽNIJIH pitanja DRUGE SEZONE: Jelena kreće na RUŽU? Marko NAPUŠTA VERU?


Kako objašnjavate neverovatnu gledanost ove serije?

– Mislim da postoji više faktora koji su uticali na ovoliku gledanost serije. Pretpostavljam da se publika uželela melodramskog sadržaja namenjenog najširem auditorijumu. Takođe mislim da glumačka podela i autorski tim privlače veliku pažnju publike.

Najveći deo serije snimljen je u jeku pandemije korona virusa i cela ekipa na setu se susrela prvi put sa tom situacijom. Koje su prednosti, a koje mane snimanja u ovim uslovima?

– Nema nikakvih prednosti snimati u doba pandemije, izuzev toga da su glumci manje okupirani  drugim glumačkim obavezama kao što su pozorišne probe, predstave i slično.

PROČITAJTE JOŠ Sloboda Mićalović kakvu NE POZNAJTE: PIJE, IGRA na stolu, PUCA iz pištolja! Ovim je dokazala da je IZVANREDNA glumica (VIDEO)


Publika vas poznaje iz pozorišta, Narodnog gde ste stalni član, ali i iz predstava drugih pozorišta. Reklo bi se da vas poznata krilatica „pozorišne daske život znače“ baš opisuje. Da li smo u pravu?

– Pozorište je najveći deo mog glumačkog identiteta, bez ikakve sumnje. Moja prva profesionalna ljubav i izbor kojim sam uvek najviše okupirana.

PROČITAJTE JOŠ KOREJCI otpevali MOLITVU i ODUŠEVILI SVET! Marija ŠERIFOVIĆ ostala BEZ DAHA, i poručila IM OVO! Pogledajte VIDEO!

Spremate li još neku dramatizaciju dečijeg romana?

– Trenutno ne, ali postoje neke pohranjene u mom kompjuteru koje čekaju pravi trenutak za realizaciju.


Sa koleginicom Anjom Mandić predajte glumu predškolcima u „Prvim koracima“. Kako je raditi sa tim uzrastom i zašto ste baš njima odlučili da se posvetite kao predavač?

– Rad sa preškolskim uzrastom u školi glume „Prvi koraci“ nije bio moj izbor. Moja koleginica Anastasija Mandić i ja smo dobile poziv da radimo kao predavači u školi sa predškolskim uzrastom kao i da vodimo prvi semester školaraca od prvog do osmog razreda. Rad sa tako malom decom je veliko zadovoljstvo i uživanje. Svaki susret sa njima je jedna adrenalinska injekcija puna dobre energije, mašte i čiste radosti.

PROČITAJTE JOŠ OTKRIVAMO! EVO KADA stižu film i serija JUŽNI VETAR 2: UBRZANJE!


Od sijaset uloga koje igrate u pozorištu preporučite nam tri vaše predstave koje ne smemo da propustimo.

– Najpre neka to bude predstava na koju smo moje kolege i ja veoma ponosni. Marija Stjuart u režiji Miloša Lolića i dve premijere koje me ovih dana očekuju a to su: Iluzije – u režiji Nikole Zavisića i Orlando – u režiji Bojana Đorđeva.

Foto Promo

Advertisement